Folkhögskoleförvaltningen, Grebbestads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Grebbestads folkhögskola har cirka 150 studerande på långa kurser, fördelat på allmän kurs och profilkurs. Allmän kurs läser gymnasiegemensamma ämnen halva veckan och inriktningar andra halvan. Det är inriktningar som syftar till att kursdeltagarna får en chans att utöka sin behörighet inom ett intresseområde, men även prova en ny riktning i livet. På profilkurser kan de studerande undersöka och fördjupa sig i ett hantverk på heltid. Kursen främjar processer kopplade till kreativitet och skapande. Fokus på våra kurser är alltid den personliga utvecklingen och bildning genom medskapande. Grebbestad Folkhögskola har verksamhet året runt och på sommaren erbjuder vi korta kurser samt Bed and breakfast. Vårt internat spelar en viktig roll i skolans pedagogik och det finns möjlighet för cirka 60 studerande att bo där under året. I verksamheten är vi cirka 35 medarbetare.

På skolan lagar vill all mat från grunden och arbetar för att servera måltider med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Vi vill att du skall vara med och utveckla verksamheten vidare med den inriktningen.

Vår matsal serverar frukost och lunch måndag till fredag under augusti till maj när våra långkurser pågår. Under sommarperioden öppnar vi upp för våra kortkurser och Bed and Breakfast vilket gör att verksamheten är öppen året runt med undantag för några sommarveckor då vi själva ser till att få en välbehövlig semester. När tillfälle ges har vi också konferensgäster på lunch.

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett arbetslag. Du har också en god förmåga att själv ta initiativ för att kunna lösa problem som kan uppstå.  Du har en hög servicekänsla med gästen i fokus, gillar att möta människor och har viljan att vara med och utveckla arbetslag och verksamhet.

Du kommer att ingå i skolans arbetslag för kök, lokalvård och vaktmästeri.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga sysslor som tillredning och servering av måltider, disk, städ samt egenkontroll. Du och dina kollegor i köket formar själva kommande menyer och beställer hem de råvaror som ni behöver - ni har tillsammans ett helhetsansvar för uppdraget. 

Kvalifikationer
Gymnasial utbildning inom restaurang och storhushåll/ restaurang och livsmedel samt erfarenhet från yrket. Erfarenhet av egenkontroll, specialkostberedning samt god datakunskap är ett krav.

Förmåga att både självständigt och tillsammans med dina kollegor i köket planera, beställa och producera hållbara måltider.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer kommer att ske löpande även under annonseringsperioden och tillsättning kan komma att ske före sista annonseringsdag. Sök snarast.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Grebbestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2237
Kontakt
  • Robert Karlsson, Rektor, 0705-955199
Facklig företrädare
  • Maria Oskarsson, Kommunal, 0722-079142
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb