Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Thorax

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du nyfiken på thoraxkirurgi?

Vi är den enda vårdavdelningen i Västra Götalandsregionen som bedriver högspecialiserad vård inom thoraxkirurgi, mestadels planerad men även en del akut. Thoraxavdelningen består av både pre- och postoperativa vårdplatser, en intermediärvård- och postoperativ enhet samt en thoraxmottagning. Samtliga enheter har ett viktigt uppdrag i VO Thorax sammanhängande vårdkedja genom att vårda nyopererade hjärt- och lungpatienter.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på vår thoraxavdelning ansvarar du för omvårdnadsprocessen av våra patienter som genomgår hjärt- eller lungkirurgi, både pre- samt postoperativt. Vi arbetar teambaserat tillsammans med flera olika yrkeskategorier, med flera fokusmöten under dagen.

Vår Intermediär- och postoperativa enhet bemannas av allmänutbildade sjuksköterskor som genomgår vårt eget introduktion- och utbildningspaket. Beroende på din tidigare erfarenhet anpassar vi tidpunkt för introduktion och handledning. Vår thoraxmottagning bemannas av två Sjuksköterskor och här finns också möjlighet till rotationsplacering. Vi har en tydlig arbetsledning, där våra sektionsledare operativt leder den dagliga styrningen.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett väl inarbetat introduktionspaket med både teoretisk och praktisk undervisning, oavsett vilken tid på året du tar din examen. Vi tror på en god start vilket innebär en individuellt anpassad introduktionstid på upp till sex veckor beroende på tidigare erfarenhet. Vi erbjuder kollegor med lång erfarenhet inom vår verksamhet där det även ingår två specialistsjuksköterskor som stöd för dig som ny. Vi fokuserar på kompetensutveckling i form av klinikgemensamma föreläsningar och reflektionstillfällen utifrån aktuella ämnen.

Möjlighet till vidareutbildning som specialistsjuksköterska finns, där vi bland många har våra egna samarbetspartners i thoraxintensivvårdsavdelningen och thoraxoperation, om du trivs och vill fortsatt utvecklas hos oss!

Vi lägger önskeschema i 10-veckorsperioder och arbetar två helger av fem. Arbetsledningen på avdelningen består av två vårdenhetschefer, två sektionsledare och en instruktör, alla med lång bakgrund inom thoraxkirurgi.

Vi arbetar med en tydlig karriär-och utvecklingsmodell, där Din utveckling är viktig parallellt med verksamhetens behov. Obligatorisk utbildning i A-HLR ingår under första året och sedan löpande.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med gott kamratskap och mycket arbetsglädje! Sociala aktiviteter såsom träningsgrupp, afterwork och andra aktiviteter gör oss till ett gott team!

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Att arbeta som sjuksköterska hos oss kräver personlig mognad och självständighet och vi söker därför dig som tar eget ansvar samt har förmåga och mod att agera efter din egen övertygelse.

Du arbetar bra tillsammans med andra genom att lyssna och kommunicera och du hanterar olika situationer på ett konstruktivt sätt. Då arbetet på avdelningen ofta är omväxlande och utmanande ser vi även att du är en flexibel och lösningsorienterad person med god samarbetsförmåga och ett bra bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2234
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Pernilla Lyckner, 031-3427890
  • Vårdenhetschef, Carola Wallbäck, 031-3429452
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Lisa Lindskog , lisa.lindskog@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Sandra Bergqvist , sandra.bergqvist@vgregion.se
Publicerat 2023-04-26
Sista ansökningsdag 2023-05-10

Tillbaka till lediga jobb