Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, AnOpIva neonatal barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss 

Intensivvårdsavdelning barn och Operation 1 barn erbjuder högspecialiserad barnsjukvård i världsklass till både små och stora barn. Vi har ett utmanande uppdrag och spetskompetens för att arbeta med alltifrån enklare insatser till det mest avancerade och livsavgörande.

Drottning Silvias barnsjukhus är centrum för transplantationer och har NHV-uppdrag för barnhjärtkirurgi. Vi bedriver vård inom alla barnmedicinska specialiteter. På vår operationsavdelning utförs operationer inom de flesta kirurgiska områden.

Vi flyttade in i vårt nybyggda barnsjukhus med fantastiska lokaler för två år sedan. Operation 1 barn erbjuder sju toppmoderna högteknologiska operationssalar. Intensivvårdsavdelning barn har 16 fullutrustade platser inklusive fyra isoleringsrum. Vi har också ansvar för akuta uppdrag på hela barnsjukhuset dygnet runt.

Hos oss arbetar alla kompetenser tillsammans för att ge den bästa vården till våra patienter. Vi arbetar patientcentrerat kring barnen och deras familjer. Drottning Silvias barnsjukhus är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det finns goda möjligheter till utbildning och utveckling erbjuds inom ramen för Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Arbetsbeskrivning 

Som avdelningschef leder du Operation 1 barn och Intensivvårdsavdelning barn med patienternas och familjernas bästa för ögonen. Du har verksamhets- ekonomi- och personalansvar samt strategiskt ansvar att driva utvecklingsarbetet på enheterna och på övergripande verksamhetsnivå. Avdelningschef är chef över chef och leder genom vårdenhetschefer som är första linjens chefer.

Du har ett  stort engagemang för att leda och utveckla. För oss och dig, är det en självklarhet att patienter och föräldrar ska uppleva omtanke, god etik, hög kvalitet och effektivitet. Du har god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll.

Din kommunikativa förmåga är mycket god. Du har lätt för att ta till dig ny teknik och använda den som stöd i ditt arbetssätt. Att samverka med de fackliga organisationerna ser du som ett naturligt arbetssätt. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.'

Om dig 

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesi-, intensiv- eller operationssjukvård. Du har dokumenterad och god erfarenhet av chefs- och ledarskap inom liknande verksamhet. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.     

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2222
Kontakt
  • Tf verksamhetschef, Angela Hanson, 070-3585004
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076-9402898
  • Vårdförbundet, Lena Ekstrand , 073-2445297
  • Kommunal, Linda Aronsson Tehrani , 010-4429457
  • Kommunal, Annica Poulsen , 070-1706739
  • SACO, Martin Perlander , 073-3201883
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb