Förvaltningen för kulturutveckling, Bibliotek och litteratur

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att kultur, natur och kulturarv ska vara en del av alla
människors vardag. För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. För att samordna tvärande frågor arbetar vi i matris, där vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 är några. Avdelningen Konst och kultur erbjuder kunskap och kompetens inom konst- och kulturområdet som stöd till kommunerna, civilsamhället och andra aktörer för genomförande och främjande av utveckling inom
kulturområdet.

Vill du vara med och sprida läsglädje i Bergsjön i sommar? Vill du handleda en grupp ungdomar och tillsammans erbjuda barn roliga aktiviteter? Då kan du vara den handledare vi söker!

Som handledare håller du samman en mindre grupp med ungdomar och hjälper till med planering och upplägg av läsfrämjande aktiviteter för barn. Tillsammans med ungdomarna kommer du besöka olika platser runtom i Bergsjön och utföra roliga aktiviteter med berättelsen i fokus. Det kan till exempel vara att läsa en saga och pyssla med utgångspunkt i bokens berättelse. Arbetet handlar mycket om att erbjuda barn läsning och böcker på nya platser och i nya sammanhang samt visa att läsning kan vara en social aktivitet.

Arbetet kommer till största delen att förläggas utomhus, men kan vid tillfällen också utföras inomhus.
 
Krav  
Du ska ha pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

Meriterande 
Det är meriterande om du talar och läser på andra språk än svenska och engelska.

Har du god kännedom om området, dess verksamheter och invånare är det ett plus.

Personliga kompetenser  

Du ska kunna leda en grupp ungdomar på ett bra och tydligt sätt. Samarbetsförmåga och ett lyhört arbetssätt är viktigt då du ser till och tar tillvara både den enskilda individens och gruppens förmågor.

Övrig information
Anställningen är fyra veckor under vecka 24 till 27.
Några planeringstillfällen under våren kan förekomma.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% under 4 veckor
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2144
Kontakt
  • Malin Carlsson, projektledare, 0767242164
Facklig företrädare
  • Eyrun Thorhallsdottir, Saco, 0703492156
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Retour aux postes vacants