Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP akutvårdsavdelning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

BUP Akutavdelning är en 7-dygnsavdelning. Hit kan familjer, barn och ungdomar upp till 18 år som är i kris med akutpsykiatrisk problematik vända sig. Avdelningen arbetar med akut omhändertagande, krisbearbetning, diagnostik, utredningar, farmakologiska behandlingar samt korta stödinsatser, såväl individuellt som för familj.

BUP Göteborg tillhör Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och består av fem öppenvårdsmottagningar, två specialmottagningar och en korttidsvårdavdelning. Avdelningen arbetar med arbetssätt hämtat från dialektisk beteendeterapi (DBT). Vi erbjuder internutbildning samt handledning och samarbetar med öppenvårdens DBT-team.

Totalt på avdelningen jobbar ca 35 personer. Personalkategorin är skötare, sjuksköterskor, sekreterare, psykolog, socionom. Avdelningen har fast specialistläkare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi arbetar i omvårdnadsgrupper och erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete med ett gorr kollegialt stöd. Vi erbjuder internutbildning och handledning.

Arbetsuppgifter

Psykologen på BUP akutenhet kommer att vara tjänstledig från september 2023 till och med juni 2024, vilket gör att vi söker en ersättare under den perioden. Vi önskar att vår nya medarbetare har möjlighet att påbörja sin tjänst hos oss under augusti 2023 så att en bra introduktion och överlämning är möjlig.

Psykologen på BUP akutenhet har som primär arbetsuppgift att stå för psykologisk och psykoterapeutisk kunskap i det tvärprofessionella arbetet, och att bidra med bedömningar och förslag på åtgärder. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i ronder, behandlingskonferenser och annan vårdplanering.

Aktivt arbete med patienter och deras föräldrar bedrivs i form av psykoedukativa insatser, krishantering, stödsamtal och kortare behandlingsinsatser. I undantagsfall kan psykologen även göra psykologutredningar.

En annan viktig uppgift är att vara tillgänglig för andra professioner för rådgivning och handledning i psykologiska frågor. Det kan röra observationer personalen gör i miljön, stöd till övrig personal, eller psykoedukation om psykologin i olika psykiatriska tillstånd. Det kan givetvis även handla om personalens egna reflektioner och upplevelser.

Teamet utgör en förutsättning för det dagliga arbetet. Till exempel samarbetar psykologen med avdelningspersonal i psykoedukativa insatser, och med socionom i familjeterapeutiska insatser.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med arbetslivserfarenhet minst 2 år inom yrket.

Det är meriterande om du har arbetat inom sjukvård alternativt socialt arbete eller liknande målgrupp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

Som ensam representant för din profession ställs det höga krav på självständighet, samarbetsförmåga och stresstålighet. Du behöver god kommunikationsförmåga och kunna sätta gränser för dig själv och andra.

Intervjuer och tillsättning av tjänsten sker löpande. Utdrag från belastningsregister kommer begäras inför eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2135
Kontakt
  • Hedvig Kalén, Vårdenhetschef, 070-0825575
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb