Skaraborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatri Psykosenheten Skövde

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi håller nu på att starta upp ett helt nytt NIP-team som arbetar multiprofessionellt kring den nyinsjuknade psykospatienten enligt RACT-metoden. Det är en personcentrerad metod med fokus på resursgruppsarbete och där vården planeras och utförs i samråd med patient, närstående, öppenvård, kommun och andra samarbetspartners. Arbetet innefattar krisintervention, familj- och närståendestöd, case management/vård- och stödsamordnare, psykopedagogik samt arbete med hälsofrämjande insatser. Arbetet är till stor del mobilt och vi möter patienten där hen befinner sig.

Det är ett spännande område som är stimulerande och utmanande, där samarbete med andra professioner är lika viktigt som att kunna jobba självständigt. Teamet som arbetar består av skötare, sjuksköterska, läkare, medicinsk sekreterare, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut och kurator.

Lockas du av att få utveckla vården med patienten i fokus och i god samverkan med andra aktörer? Vill du vara med och bana väg för återhämtning och livskvalitet? Vill du ha stimulerande och utmanande arbetsuppgifter där samarbete med andra professioner är lika viktigt som att kunna jobba självständigt? Då är du den vi söker!

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Fantastiskt kunniga kollegor med erfarenhet och specialiseringar inom en mängd olika områden.
  • Ett varierande arbete där du är med och påverkar utvecklingen mot framtidens psykiatri.
  • Goda möjligheter till utbildning och kompetenshöjande insatser.
  • Deltagande i tvärprofessionellt teamarbete där alla yrkeskategorier ingår.

Vuxenpsykiatrin i Skövde är en modern arbetsplats i helt nya lokaler som är specialanpassade och utformade för psykiatri, och att ge trygghet och trivsel både för patienter och personal. NIP-teamets lokaler ligger i anslutning till vår psykosavdelning. 

Arbetsuppgifter

Som skötare i NIP-teamet kommer du arbeta som fast vårdkontakt och fungera som spindeln i nätet kring patienterna. Tillsammans med teamet tas beslut om vilka insatser som är aktuella. Du är även en viktig person gällande samverkan och samarbeten med andra aktörer.

Vi hjälper dig att komma i gång med introduktion och handledning från engagerade och kompetenta kollegor. Kliniken erbjuder dessutom veckovis regelbundna interna utbildningstillfällen där samtliga professioner inom slutenvården bidrar till fördjupning inom psykiatrin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare/undersköterska. Erfarenhet från psykosvård är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som är positiv och öppen för att kunna se den enskilde patientens behov samt har en förmåga att kunna ta egna beslut.

Övrigt

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande under annonseringstiden.

Kontakta oss gärna om du har frågor om tjänsten eller om teamet, så berättar vi mer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2098
Kontakt
  • Hanna Persic Claesson, enhetschef Psykosavd, 073-5789052
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0500-431000(vxl)
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb