Närhälsan Ågårdsskogens vårdcentral, Lidköping

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Vi söker dig

Vi söker dig som vill bli vårdcentralchef för Närhälsan Ågårdsskogens vårdcentral med ambitionen att utveckla verksamheten framåt tillsammans med alla medarbetare. Som vårdcentralchef har du stora möjligheter att utvecklas i ledarrollen. Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande är våra ledstjärnor i det vardagliga arbetet och genomsyrar verksamhet, attityder och beteenden.

Om oss

Närhälsan Ågårdsskogen vårdcentral är en av Västra Götalandsregionens 104 offentligt drivna vårdcentraler, en av de största med nästan 20 000 listade invånare och en av många enheter i en konkurrensutsatt situation. Vårdcentralen är belägen i centrala Lidköping. Vårdcentralen är bemannad med cirka 80 anställda, olika yrkeskategorier, dessutom utbildningsläkare och andra kategorier av sjukvårdsstuderande. På vårdcentralen finns läkar- och sköterskemottagning, diabetesmottagning, astma/kolmottagning, BVC, Labb och mottagning för psykisk ohälsa. Vi har ett nära samarbete med Närhälsans Rehab enhet, barnmorskemottagning och ungdomsmottagning.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: 
https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Här kan du läsa mer om Närhälsan Ågårdsskogen vårdcentral: https://www.narhalsan.se/agardsskogenvardcentral

Om arbetet

Du är vårdcentralchef och tillika verksamhetschef med ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö, enhetschefer samt medicinsk rådgivare finns som stöd i den dagliga operativa driften och utgör den lokala ledningsgruppen. I rollen ingår också verksamhetschefsansvar för jourcentralen i Lidköping som är belägen i vårdcentralens lokaler, vilken är öppen på kvällar och helger. Till stöd i det arbetet finns en medicinsk rådgivare och enhetschef.

Du har en viktig roll i att stimulera ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete där nya arbetssätt med teamarbete runt lista med patienter startas under våren. Som vårdcentralchef har du en viktig uppgift att leda detta utvecklingsarbete framåt. Resultatuppföljning är en annan del av arbetet, där fokus ligger på en vård med hög medicinsk kvalitet.

En annan viktig uppgift är att skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats med bra bemanning, där du arbetar strategiskt med att rekrytera/behålla medarbetare. Du ingår även i primärvårdsområdets ledningsgrupp och tillsammans driver vi hela områdets utveckling. Ett nära samarbete finns med andra vårdcentralchefer liksom med stödfunktionerna HR, ekonomi och verksamhetsutveckling. Du samverkar också med sjukhus och kommun liksom med lokala patientorganisationer och intressegrupper.

Om dig

Du har relevant högskoleutbildning för uppdraget. Du har också chefs- och/
eller ledarutbildning samt gedigen erfarenhet från arbete som chef. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård.

Som person är du empatisk, lyhörd och kommunikativ. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera, motivera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom delaktighet skapar du förutsättningar för gott samarbete på arbetsplatsen. Du har ett närvarande ledarskap med tillit till personalens professionella förmågor och tar tillvara den kompetens som finns. Vi ser att du är väl förtrogen med och har intresse och engagemang för primärvårdens förutsättningar. Dessutom är du mål- och resultatorienterad, har god analytisk förmåga och har ett strategiskt arbetssätt.

Övrigt

Intervjuer planeras till den 5 april.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning av aktuell kandidat vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1980
Kontakt
  • Sara Ek, Primärvårdschef , 0730-646952
  • Kristina Nolåker, HR-konsult, 0708-523342
Facklig företrädare
  • Ulrika Odén, Vårdförbundet, 0724-528045
  • Tanja Wiemer, Vision, 0700-823651
  • Nils-Erik Johansson, Läkarförbundet, 0702-905296
  • Elisabeth Skoog, Kommunal , 0510-85942
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb