Hälsan och Stressmedicin, Hälsan och Arbetslivet, Södra Älvsborg, Borås

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Beskrivning 
Hälsan och Arbetslivet, Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård, består av 5 enheter som finns representerade i Skaraborg, Fyrbodal, Södra Älvsborg och Göteborg. Hälsan och Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda. 

Vi vill nu utöka vår bemanning på vår enhet i Södra Älvsborg, med placering i Borås.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare hos oss arbetar du efter vårt övergripande uppdrag, vilket innebär att bistå olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen med expertis och stöd i syfte att säkerställa god arbetsmiljö. Utgångspunkt i arbetet är att skapa och bibehålla goda relationer med regionens chefer, HR och medarbetare. Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå och är av främjande, förebyggande eller återskapande karaktär.
Du kommer att ingå i ett team, där du utifrån våra kunders behov samarbetar med övriga kompetenser: ergonomer, företagsläkare, företagssköterskor, hälsostrateger, arbetsmiljöingenjör samt FHV-sekreterare.
Arbete på grupp- och organisationsnivå innefattar exempelvis chefsstöd, grupp- och ledarutveckling, konflikthantering samt genomförande av workshops och utbildningar. Det kan också förekomma olika former av kartläggningar och utredningar, såsom arbetsmiljökartläggning eller utredning av kränkande särbehandling.
Arbete på individnivå innebär att, utifrån huvudsakligen arbetsrelaterade behov, ge samtalsstöd och behandling, medverka i rehabiliteringsprocesser, genomföra arbetsförmågebedömningar samt samverka med individernas chefer, på vars uppdrag du arbetar.

Vi erbjuder
Är du intresserad av team-arbete, vill bidra till en välfungerande verksamhet och ett gott arbetsklimat kan vi erbjuda dig ett intressant arbete med goda arbetsvillkor. Vi kan erbjuda ett arbete med stora möjligheter till självständigt arbete där du själv är med och planerar din tid. Du får möjlighet till utveckling och fortbildning, och vi erbjuder handledning löpande.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är en erfaren leg. psykolog och/eller organisationskonsult med annan jämförbar utbildning och erfarenhet,  gärna med specialistkompetens inom arbets- och organisationspsykologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom, organisations-, grupp- och ledarutveckling samt utbildning inom KBT lägst steg 1. Erfarenhet av intäktsfinansierad verksamhet samt erfarenhet av företagshälsovård är meriterande. 

Uppdrag kan ske inom hela Västra Götalandsregionen därav krav på körkort.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1913
Kontakt
  • Ewa Book, enhetschef, 070-5162043
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist. psykologförbundet, 070-7520739
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb