Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Akutmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi behöver fler engagerade medarbetare på vår akutmottagning. Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du har möjlighet att påverka samt vara delaktig i vår akutmottagnings utformning. Tillsammans skapar vi en akut som har framåtanda och arbetsglädje. Vårt huvudfokus är att skapa en trygg och säker akutmottagning för alla.

Om vår verksamhet

Vår akutmottagning tar emot cirka 48 500 patienter per år som söker för medicinska eller ortopediska besvär. Akutmottagningen har ungefär 100 medarbetare bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdplatskoordinatorer, omsorgskoordinatorer och kanslister.

Vi arbetar med personcentrerad vård i tvärprofessionella team och i nära samarbete med fysioterapeuter, arbetsterapeuter samt läkare. Vi arbetar alltid tillsammans med fokus på patientsäkerhet, kvalitet och gott bemötande i en attraktiv arbetsmiljö med engagerade medarbetare. Som medarbetare hos oss har du möjligheten att vara med och påverka och forma din vardag. Vi arbetar kontinuerligt med att ge våra sjuksköterskor möjlighet och utrymme till kompetensutveckling på arbetstid kopplat till individuell karriärsutvecklingsmodell.

Vad vi erbjuder dig

Vår arbetsmiljö är stimulerande, trivsam och vi erbjuder generös introduktion med ett stort fokus på kompetensutveckling. Vi är en trevlig arbetsgrupp som lyfter varandra. Vi arbetar även med närvarande ledarskap där synlighet och tydlighet är av stor vikt.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Utöver detta blir du tilldelad en mentor från vår enhet där du och din mentor tillsammans har återkommande reflektionssamtal under det första året.

Om tjänsten

Som sjuksköterska ansvarar du för patientens vård, omvårdnad och behandling. Vi arbetar fortlöpande med att optimera flödet av våra patienter och med att alltid bemöta våra patienter på bästa sätt för att uppnå så hög patientnöjdhet som möjligt. Du som sjuksköterska är ansvarig för den akutsökande patienter och att tillgodose det akuta omvårdnadsbehovet hos patienten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska har du erfarenhet av akutsjukvård är det meriterande. Vi värdesätter att du tycker det är positivt förändringsarbete.

Du har förmåga att strukturera och prioritera mellan olika arbetsuppgifter Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. I mötet med såväl patienter, anhöriga eller kollegor har du ett empatiskt och öppet förhållningssätt. Du har ett prestigelöst förhållningssätt, ett stort intresse för utveckling och lärande och du har en lösningsinriktad och positiv inställning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet eftersom det är vi som tillsammans är vår arbetsplats.

Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Sök redan idag, varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1870
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna-Karin Moberg , 0761-370649
  • Vårdenhetschef, Malin Friberg, 0722-112971
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson , 073-3314942
Publicerat 2023-04-13
Sista ansökningsdag 2023-05-13

Tillbaka till lediga jobb