Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologi, Avdelning 115 Reumatologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ha ett arbete som är omväxlande? Har du en god pedagogisk förmåga, är du duktig på att prioritera och anpassa dig till situationer och patienternas behov? Då kan du vara den vi söker! 

Om oss

Avdelning 115 är en slutenvårdsavdelning där vi vårdar patienter med reumatologisk eller inflammatorisk sjukdom som engagerar flera organsystem. Vi har också börjat ett samarbete med verksamhet Hematologi som tillhör verksamhetsområde Specialistmedicin, och kommer från och med i höst att utreda och behandla patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar.

På Avdelning 115 är många av patienterna återkommande, vilket innebär att du som sjuksköterska får möjlighet att följa patienterna över tid. Du blir ett viktigt stöd för patienterna i medgång och motgång. Vi har också en patientskola inom verksamheten, där du kommer att bli involverad. Patienterna är i väldigt varierande ålder, från väldigt ung till gammal.

Som sjuksköterska arbetar du i team med undersköterska och tillsammans ger vi den bästa vården. Det goda mötet är viktigt för oss och vi arbetar tillsammans för patienten och med patienten. Du kommer att möta många kroniskt sjuka patienter som ibland har ovanliga diagnoser, vilket gör att du utvecklas i din roll och lär dig nya saker hela tiden.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Avdelning 115 får du som sjuksköterska ett omväxlande arbete och möta många patienter med olika diagnoser. När du börjar hos oss får du en introduktion för att du ska känna dig så trygg som möjligt i din roll. Vi erbjuder dig också en mentor som kommer att vara ett stöd för dig i din introduktion och arbete.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete i din roll som sjuksköterska. Du kommer att få dubbelkompetens både inom reumatologi och hematologi. Vi ger dig också möjlighet att gå kurser på universitetet för att kunna öka dina kunskaper och utvecklas i din roll. Dessutom turas vi om att gå på regionala och nationella reumatologidagar.

Vi kommer också att på samma sätt erbjuda utbildning inom hematologi. Du kommer att vårda hematologipatienter under utredning, i samband med komplikationer av cytostatikabehandling och vård efter blod-/benmärgstransplantation.

På avdelningen har vi en bra arbetsmiljö och goda relationer är viktigt för oss i mötet med patienter och kollegor. Vi är ett team som ställer upp för varandra och hjälper varandra när det behövs.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller snart är på väg att ta examen. Om du har erfarenhet av sjukhusvård, reumatologi eller hematologi är det meriterande. Du uppskattar det nära mötet med patienten och kan anpassa dig efter deras behov. Du är bra på att kommunicera, samarbeta och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Att förklara för patienter hur deras behandling påverkar deras hälsa och välmående är inte alltid det enklaste, men det är viktigt att patienterna förstår varför. Därför tror vi att du har en god pedagogisk förmåga och känner dig trygg i att delge information. Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för patienter som behöver avancerad vård vilket kräver att du är noggrann, ansvarsfull och har förmågan att självständigt fatta beslut.

Låter detta intressant och som din framtida arbetsplats?

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så välkommen med din ansökan redan idag!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1860
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Dainora Narijauskiene, 072-4514667
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Indira Antonsson, 031-3421115
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Retour aux postes vacants