Skaraborgs Sjukhus, Område 4 Akutvård

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vill du få en unik kompetens och helhetssyn inom akutvård?

Vi söker nu sjuksköterskor, både erfarna och nyutbildade, som vill jobba i ett nytt koncept där du får vara med och arbeta i och utveckla hela kedjan av prehospital och akut sjukvård.

Inom Område 4 finns idag sex operativa ambulansenheter (Skövde, Mölltorp, Mariestad/Hova, Skara, Falköping/Tidaholm och Lidköping/Vara), en akutmottagning i Skövde, en i Lidköping samt en akutvårdsavdelning i Skövde (AVA). I den här tjänsten är du anställd i ett resursteam som bemannar samtliga dessa enheter. Det ger dig en unik möjlighet att få insyn i och utveckla din kompetens inom hela akutvårdskedjan, samt ett flexibelt, roligt och spännande arbete med stor möjlighet till omväxling och variation!

Alla enheter som ingår i detta uppdrag har olika förutsättningar och styrkor, men gemensam nämnare är att de bemannas av kompetenta och professionella medarbetare, som sätter patienten och dennes behov i centrum. Hos oss är samtliga arbetsinsatser och medarbetare lika viktiga för att helheten ska fungera på ett så bra sätt som möjligt. Vi har en god anda i arbetsgrupperna och värdesätter att ha roligt i arbetet. Vi vill ha med dig på vår resa mot att bli en ännu bättre prehospital- och akutvårdsverksamhet!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i Resursteam Akutvård kommer du att arbeta i team nära dina kollegor med såväl allmän som specifik omvårdnad gentemot patienter inom de flesta specialiteter. Arbetet präglas av ständiga bedömningar och prioriteringar utifrån patientens medicinska tillstånd. Arbetet innehåller nätverkande med många olika interna och externa kontakter. Då vi alltid strävar efter att bli bättre för våra medarbetare och patienter är även kontinuerliga förbättringsarbeten i samtliga processer viktiga, där du med din kompetens är en viktig resurs.

Tjänsten innebär, efter genomförd gedigen introduktion, snabba byten mellan våra enheter, för att flexibelt kunna bemanna hela akutvårdskedjan och för att du ska behålla din kompetens på samtliga enheter. Vi har egna APT, men du deltar också i flera aktiviteter på de enheter du arbetar på.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du specialistutbildning inom ambulanssjukvård eller akutsjukvård är detta meriterande. Tidigare erfarenhet av ambulanssjukvård och/eller akutsjukvård är även det meriterande, men även du som är ny i din sjuksköterskeroll kan söka denna tjänst. Vi anpassar introduktionen och din utvecklingsplan efter dina förutsättningar och din bakgrund.

Då du möter patienter i alla åldrar och med väldigt varierande diagnoser ser vi att du är kommunikativ och att du har ett förtroendeingivande bemötande där patienten möts på ett professionellt och betryggande sätt.

Eftersom du kommer att bemanna olika enheter, är det en förutsättning att du sätter ett värde i flexibilitet, variation och omväxling. Eftersom uppdraget är nytt ser vi gärna att du kommer med idéer och förbättringsförslag för hur resursteam akutvård kan utvecklas ytterligare.

Arbetspassen spenderas ofta i nära samarbete med kollegor och i ansträngda situationer. Därför vill vi att du har god förmåga att både tempoväxla och bygga goda relationer till dina kollegor.

För att kunna arbeta som sjuksköterska inom ambulansen krävs att du uppfyller verksamhetens fysiska krav vid nyanställning. Tjänsten kräver B-körkort samt tillgång till egen bil. C1-körkort är meriterande, annars förväntas du efterhand att ta C1-körkort.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi intervjuar löpande, varmt välkommen med din ansökan! Ansök här.

Villkor

Som anställd inom resursteam akutvård kommer du att erbjudas lönetillägg, som ökar i storlek i takt med att du introduceras på och bemannar fler enheter. Modeller för lönetillägg och schemaläggning kommer att utarbetas efterhand och de kan förändras över tid. Du som medarbetare har en viktig roll i utveckling och utvärdering av villkor.

Övrigt

I tjänsten ingår att arbeta helger, kvällar, nätter samt vardagar utefter de arbetstider som finns i verksamheterna.

Vid tillsättning av tjänst begärs alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan görs av arbetsgivaren.

På begäran från arbetsgivaren ska körkortstillstånd för C1-körkort uppvisas.

Brinner du för akutvård och vill vara del i uppstarten av detta resursteam? Tveka inte att skicka en ansökan, eller slå en signal för att få mer information!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1040
Kontakt
  • Joakim Karlsson, Enhetschef, 0700-824859
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb