Skaraborgs Sjukhus, M6, BUP Läkare

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du specialist i Barn- och Ungdomspsykiatri som kan leda, förmedla och inspirera?

Sök tjänsten som vår nya vårdenhetsöverläkare!

Vi söker vårdenhetsöverläkare som vill vara med och bygga Sveriges bästa Barn- och ungdomspsykiatri, som vågar utmana invanda mönster i syfte att bli bättre och som kan bidra med sin gedigna kompetens till förbättra våra barn och ungas psykiska hälsa i Skaraborg. En person som ligger i framkant beträffande rådande kunskapsläge och som kan förmedla och inspirera andra.

Beskrivning
Barn- och ungdomspsykiatrin i Skaraborg har ansvaret för den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin för ca 56 000 barn och unga. Vår verksamhet består av två öppenvårdsmottagningar, BUP Skövde och BUP Mariestad, med var sin tillhörande satellitmottagning i Falköping och Lidköping. Till verksamheten hör även enheter som har hela Skaraborg som upptagningsområde, BUP dagsjukvård, akutteam och mellanvård.


Vi arbetar hårt för att verksamheten skall erbjuda bästa möjliga evidensbaserade behandlingar till våra patienter, samt en modern arbetsmiljö för våra medarbetare.

Slutenvårdensplatser för våra patienter finns i Trollhättan där vi ingår i ett samarbete med NU-sjukvården. Den barnpsykiatriska slutenvårdsenheten i Trollhättan har 6 vårdplatser och betjänar både Skaraborgs sjukhus och NU-sjukvårdens upptagningsområde.

Vi har sedan 2017 arbetat med förverkligandet av den regionala utvecklingsplanen för barnpsykiatri i Västra Götaland. Utvecklingsplanen ligger till grund för en allt mer specialiserad barnpsykiatri och syftar till en mer jämlik vård inom regionen. Vi håller i vårt fokus med att ständigt utveckla och förnya våra arbetssätt för att nå bättre vårdkvalité och effektivitet för patienten.

Vår verksamhet har i nuläget fyra ST-läkare och fler ST-block har tilldelats till vår verksamhet och rekrytering pågår.

Vi söker nu vårdenhetsöverläkare (VÖL) till våra öppenvårdsmottagningar. Som vårdenhetsöverläkare förväntas du ta en övergripande klinisk roll i nära samarbete med enhetschef samt ingå i ordinarie kliniskt arbete. Du kommer också ingå i verksamhetens kliniska processledningsgrupp tillsammans med processchef.

Arbetsuppgifter
I arbetet igår sedvanligt kliniskt arbete, tvärprofessionellt arbete, samverkan internt och externt samt ha ett konsultativt arbete. Vill vi att du aktivt deltar i vårt utvecklings- och utbildningsarbete där läkarkompetensen är en mycket viktig del. Du kommer att handleda våra ST-läkare, randande ST-läkare, AT-läkare och kandidater. Tillsammans med övriga kollegor ingår du i den gemensamma jourlinjen.

Förutom mottagningsarbete har du möjlighet att, efter överenskommelse, arbeta på distans viss del av din arbetsvecka.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand specialist i barn- och ungdomspsykiatri, men andra för verksamheten relevanta specialiteter kan vara intressanta. Gedigen kunskap inom barnpsykiatri förutsätts. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Villkor

B-körkort är ett krav

Tjänsten är på heltid men vi är öppna för diskussion kring arbetstidens förläggning.
Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Vi berättar gärna mer om vår verksamhet och om tjänsterna samt vårt samarbete med NU-sjukvården.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.

Vi kontrollerar alltid brotts- och belastningsregistret innan anställning, utdraget beställs av arbetsgivaren.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% alt. enligt överenskommelse
Ort Efter överenskommelse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8868
Kontakt
  • Norma Bou Aram - Läkarchef, 073-5967145
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000vxl
Publicerat 2022-11-23
Sista ansökningsdag 2023-01-16

Tillbaka till lediga jobb