Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Östra, Avd 351

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vill du arbeta med avancerad omvårdnad på en kirurgisk vårdavdelning? Som undersköterska hos oss erbjuds du en unik möjlighet att utveckla din kompetens. Välkommen med din ansökan!

Hos oss tror vi på att du som individ gör skillnad för patienterna, och att vi som grupp stärker varandra och bidrar till varandras kompetens. Vår drivkraft ligger i att se varje patients behov och att som team hjälpa patienten tillbaka till ett liv efter livsomvälvande kirurgi.

Avdelning 351 är specialiserad på avancerad kolorektal vård. Vi vårdar framför allt patienter med avancerad kolorektal cancersjukdom eller inflammatorisk tarmsjukdom. Flera av de ingrepp och behandlingar som utförs hos oss är vi en av få, eller enda, enhet i landet som erbjuder. Hos oss vårdas både patienter som genomgått planerade operationer och patienter som sökt akut, vilket innebär att du som undersköterska har stor möjlighet till en varierande arbetsdag.

Som undersköterska hos oss ansvarar du tillsammans med sjuksköterska för patienternas omvårdnad före och efter operation, Vi arbetar teambaserat och du har ett nära samarbete med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och andra specialiserade funktioner.

Som stöd i omvårdnadspersonalens arbete på avdelningen finns både avancerade specialistsjuksköterskor och seniorsjuksköterskor. Seniorsjuksköterskorna fungerar som en resurs i vården. De stöttar ny personal och hjälper till vid avancerade omvårdnadsinsatser. Våra avancerade specialistsjuksköterskor står för kontinuiteten i vården, och hjälper till vid avancerade bedömningar av patienten.

Som ny undersköterska hos oss får du minst 5 introduktionsveckor. Vi är måna om att du som ny medarbetare ska känna dig trygg innan du börjar arbeta självständigt, och vi individanpassar alltid bredvidgången efter dina behov. Du förväntas delta i ett introduktionsprogram under ditt första år bestående av: Hospitering på operation för att få insyn i såväl öppen som laparaskopisk kolorektal kirurgi. Hospitering på några av våra mottagningsverksamheter för insyn i vårdkedjan både före och efter operation. Vi erbjuder dig också att fördjupa din kirurgiska kunskap genom vår regionala utbildningsmodul inom kirurgi.

Under 2022 har avdelningen fått i uppdrag att starta upp en kirurgisk intermediärvårdsavdelning (IMA) för att bättre kunna ta hand om de patienter som sviktar i sina vitalparametrar. IMA är en kvalitetssäkring av den avancerade vården. Avdelningen kommer att ha avsatta platser med övervakningsutrustning, där bemanningen blir högre än på de övriga vårdplatserna.

Vi har ett stort fokus på våra medarbetares delaktighet och välmående. Vi har schemalagda reflektionstillfällen och erbjuder yoga på arbetstid.  

Vi använder oss av individuell schemaplanering, vilket innebär att du i stor utsträckning kan styra själv över dina arbetstider. För de medarbetare som arbetar natt har Sahlgrenska universitetssjukhuset en tidskvotering som innebär att nattjänstgöring 32 timmar/vecka ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning mellan kl 22:00 och 06:00.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med tidigare erfarenhet av akutsjukvård och/eller kirurgisk- postoperativ eller intensivvård. Erfarenhet av arbete på sjukhus är meriterande.

För att trivas hos oss ser vi gärna att du är en person som är lösningsorienterad och har god social kompetens. Du har lätt för att samarbeta, har en hög flexibilitet och är en stabil person som behåller lugnet även vid akuta situationer. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, då bemötande av patienter och kollegor är väldigt viktigt hos oss.

Vi erbjuder ett vikariat på sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Vi hoppas att du vill bidra med din kompetens och utvecklas med oss, intervjuer kommer att ske löpande så sök gärna redan idag!

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller är intresserad av tjänsten!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8645
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna Wallroth , 031-3434051
Facklig företrädare
  • Kommunal, Lise-Lott Kjellström, 010-4429457
Publicerat 2022-11-01
Sista ansökningsdag 2022-11-29

Tillbaka till lediga jobb