Folktandvården, Brånemarkkliniken Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Brånemarkkliniken på Odontologen i Göteborg söker nu en specialisttandläkare i käkkirurgi.

Brånemarkkliniken är en specialistklinik på Odontologen i Göteborg inom oral protetik och implantatkirurgi. Vi är drygt 35 medarbetare. Kliniken består av specialisttandläkare, ST-tandläkare, meriteringstandläkare, tandhygienister, tandsköterskor samt administratörer.

Klinikens huvuduppdrag är att behandla patienter på remiss. Vi bedriver även specialistutbildning av tandläkare i oral protetik. Auskultationer av tandvårdspersonal är en naturlig del av den kliniska vardagen. Kliniken är också involverad i den kliniska utbildningen för tandläkarstudenter samt håller flera kurser per år för färdiga tandläkare. Konsultationsverksamhet mot allmäntandvården ingår också i vårt uppdrag.

Kvalitetsarbete och forskning utför vi i samarbete med avdelningen för Oral Protetik, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med implantatkirurgi och där till olika former av benaugmentation. Vi arbetar med ett flertal av de ledande implantatfabrikaten enligt Västra Götalandregionens upphandling av dentala implantat. Specialisttandläkarens arbetsuppgifter är att ge högkvalitativ vård till remisspatienter, ofta i samarbete med andra specialiteter. Brånemarkkliniken har sedan 1986 ett unikt samarbete inom kliniken mellan implantatkirurgerna och protetikerna. Som specialisttandläkare ger du stöd till vårdgivare i form av konsultationer och utbildning samt bedriver forsknings- och utvecklingsprojekt inom specialiteten.

Du får därför användning av hela din implantatkirurgiska kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och servicekänsla.

Inom Folktandvården Västra Götaland ingår även samverkan med andra specialisthus där viss tjänstgöring kan bli aktuell.

Kvalifikationer
Specialisttandläkare i käkkirurgi.

Vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss innebär engagemang, noggrannhet samt att du skall vara strukturerad och vilja bidra till ett gott arbetsklimat. Vi lägger också stor betydelse vid förmågan att kunna samarbeta.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7188
Kontakt
  • Jan-Anders Ekelund, Klinikchef , 070-6265552
Facklig företrädare
  • Sara Hedberg, TT, 0730-253353
Publicerat 2022-09-15
Sista ansökningsdag 2022-09-29

Tillbaka till lediga jobb