Sjukhusen i väster, Medicin, Hjärtintensiven/Avdelning 7, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi på avdelning 7-kardiologen öppnar hjärtintensivplatser
Den 3 oktober kommer vi utöka vår avdelning med sju HIA-platser. På dessa platser kommer vi ta hand om och vårda de svårt sjuka hjärtpatienterna som idag vårdas på IVA. Detta kommer ske gradvis då vi behöver säkra att rätt kompetens finns på plats. För att klara detta uppdrag behöver vi bli fler som har ett brinnande intresse för hjärtsjukvård och som vill arbeta med mer avancerad vård.  

Avdelning 7 är en del av Verksamhet Medicin på Kungälvs sjukhus. Vi är en medicinsk avdelning med inriktning mot hjärt- och lungsjukvård.

För snart två år sedan flyttade vi in i en av Sveriges modernaste vårdavdelningsbyggnader. Arbetet har förändrats i och med att varje patient nu vårdas i eget rum och avdelningen är utrustad med senaste teknik inom området.

Arbetsuppgifter och arbetssätt
Arbetet på avdelningen är kunskapsintensivt, utvecklande och spännande. Vi bedriver avancerad medicinsk vård där arbetsuppgifterna blir mycket varierande och utmanande. Vi arbetar teambaserat och med personcentrerad vård. Avdelningen har 28 vårdplatser, varav 7 kommer omvandlas till HIA-platser, och leds av två vårdenhetschefer i ett gemensamt ledarskap. Den nya avdelningen är byggd så att varje team med undersköterskor, sjuksköterskor, paramedicinare och läkare får bästa förutsättningar att ta vara på varandras och patienternas resurser och kompetens.

På HIA kommer bemanningen vara två sjuksköterskor och två undersköterskor.

Om dig
Vi söker dig som gillar att samarbeta med andra och som vill vara med i vårt härliga gäng där vi tillsammans driver verksamheten framåt, arbetar med förbättringsarbete samt skapar och utvecklar vår avdelning och våra arbetssätt med patienterna i fokus.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska och det är starkt meriterande om du har erfarenhet från medicin eller kardiologi/HIA sedan tidigare.

För oss är det viktigt att du drivs av att vara med och utveckla vården med patienten i centrum, liksom att aktivt dela med dig av din kunskap till kollegor och lika nyfiket ta del av kollegornas kompetens. Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Innan man börjar arbeta på HIA får man dessutom specifik utbildning och introduktion.

Vi erbjuder dig
När du börjar hos oss erbjuder vi utbildning utifrån din tidigare erfarenhet, framförallt inriktad mot HIA. Du erbjuds ett arbete som är omväxlande och roligt i en toppmodern arbetsmiljö samt med ett gott stöd av vår mentorsjuksköterska, erfarna arbetskamrater och ett kunnigt ledarskap.

Vi har individuella utbildningsplaner där vi kartlägger just ditt behov. Vi lägger stor vikt på lärande i det dagliga arbetet.

Välkommen till ett glatt och utvecklingsinriktat gäng!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6942
Kontakt
  • Charlotta Karlsson, vårdenhetschef, 0303-98567
  • Sofia Mollqvist, vårdenhetschef, 0303-98535
Facklig företrädare
  • Maria Olsson, Vårdförbundet, maria.chr.olsson@vgregion.se
Publicerat 2022-09-07
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Tillbaka till lediga jobb