Förvaltningen för kulturutveckling, Konst och kultur, Kultur och samhälle

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att kultur, natur och kulturarv ska vara en del av alla
människors vardag. För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. För att samordna tvärande frågor arbetar vi i matris, där vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 är några. Avdelningen Konst och kultur erbjuder kunskap och kompetens inom konst- och kulturområdet som stöd till kommunerna, civilsamhället och andra aktörer för genomförande och främjande av utveckling inom
kulturområdet.

Vill du arbeta med utvecklingsfrågor inom lokal utveckling, landskap och kultur? Är du driven och relationsskapande? Då kan du vara den konsulent vi söker!
Du kommer att arbeta i hela Västra Götaland och samverka med lokala aktörer, föreningar, företag, kommuner och med olika myndigheter och intresseorganisationer. Du kommer huvudsakligen att arbeta konsultativt men du ska också kunna driva egna utvecklingsprojekt. Mycket stor del av arbetet handlar om att arbeta med kommunerna i regionen för att lyfta kulturens roll i samhällsutvecklingen. Arbetet innebär resor i regionen. Medverkan i internationella projekt och samarbeten förekommer och tjänsten innebär ibland arbete på kvällar och helger.

Nu söker vi två personer som kan arbeta processinriktat med att stötta aktörer som vill utveckla sin plats eller kommuner som vill utveckla samhället med kulturen som kraft. En av tjänsterna ska också arbeta stödjande med övergripande landskapsfrågor. Arbetet sker i ett team med andra som har erfarenhet av platsutveckling och kommunalt arbete inom kulturområdet.

Arbetet innebär stor frihet under ansvar, stor möjlighet att ta egna initiativ och påverka innehållet i tjänsten.

Krav på formell utbildning
Akademisk utbildning inom kultur, natur eller kulturarvsområdet eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Krav på formell erfarenhet och kunskaper
Erfarenhet av projektledning och processledning, gärna inom kulturområdet.
God kännedom om kommunal förvaltning
Körkort B är ett krav.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Vi ser gärna att du kan bocka av några av nedan meriter:
Kunskaper om kulturlivet och erfarenhet av arbete i kulturverksamhet
Nätverk inom regional och kommunal verksamhet.
Erfarenhet av landsbygdsutveckling och/eller samhällsplanering.
Erfarenheter av att arbeta i politiskt styrd organisation, offentlig verksamhet.
Erfarenhet av arbete med hållbar utveckling.
Erfarenhet av föreningsutveckling.
Erfarenhet av att undervisa.
Kunskap om Europeiska landskapskonventionen.
Erfarenheter av att hålla medborgardialog
Erfarenhet av kulturplanearbete

Personliga kompetenser
Vi värdesätter din förmåga att ta egna initiativ, samarbeta och skapa relationer med olika målgrupper i samhället. Du arbetar strategiskt och har ett starkt utvecklingsfokus och engagemang i förvaltningens frågor. Du trivs också med att prata inför grupp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6754
Kontakt
  • Anders Nilsson, +46704816764
Facklig företrädare
  • Eyrun Thorhallsdottir, SACO, +46703492156
Publicerat 2022-09-05
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Tillbaka till lediga jobb