Folktandvården, HR-enheten

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om oss:
HR-enheten hanterar många spännande frågor i en utvecklingsinriktad organisationEn av enhetens främsta uppgifter är att driva och utveckla processer och aktiviteter som leder till att Folktandvården kan attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare. Det är viktigt för oss att vårt arbete präglas av helhetssyn, tillit och nära samarbete med varandra och de vi finns till för. Vi är 20 medarbetare varav 4 personer arbetar med kompetensutvecklingsfrågor. HR-enhetens medarbetare finns i Göteborg och Skövde. Din placering kan vara antingen i Göteborg eller Skövde.

Om jobbet:
Vi söker en HR-specialist med fokus på lärande och kompetensutveckling för vårt arbete med kompetensutvecklingsinsatser som ger effekt i verksamheten.  

Det är en bred roll där du tillsammans med sakkunniga ämnesexperter bidrar till Folktandvårdens utveckling. Det gör du genom att hantera befintliga kompetensutvecklingsaktiviteter och ta fram nya sådana, främst utbildningar. I utvecklingsarbetet har du ibland en sammanhållande och projektledande roll, ibland deltar du som en projektmedlem. Du bidrar alltid med din expertkunskap kring lärande. Utifrån behov stöttar du genom hela utvecklingsprocessen och bistår i behovsanalys, design av upplägg, faktiskt utvecklingsarbete, utbildningsadministrativt stöd vid implementering och genomförande samt utvärdering. Den aktivitet vi tar fram kan vara både fysiskt, webbaserad eller en hybridaktivitet. 

Du samarbetar med olika ämnesexperter och utöver pedagogiskt stöd utgör du det tekniska stödet i digital produktion, tex hantering av bild och film, textning av filmer, nyttjande av interaktiva verktyg mm. Du arbetar i det VGR-gemensamma kärnsystemet för kompetensutveckling och lärande, vår lärportal (Totara), som infördes under 2021. Kompetensutvecklingsteamet är i ett utvecklingsskede, där vi just nu stöttar Folktandvårdens användare i att nyttja den nya Lärportalen och bygger vår egen kompetens i det samma. Under nästa år planeras införande av ett kompetenshanteringssystem och det finns stora möjligheter att bidra i det arbetet. Du delar VGR:s syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i VGR:s Riktlinje för kompetensutveckling och lärande

Dina kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning inom HR-området, eller annan relevant högskoleutbildning
  • Erfarenhet av praktiskt arbete med kompetensutvecklingsfrågor och vuxenlärande
  • Erfarenhet av att utveckla fysiska och nätbaserade utbildningar och av att arbeta med digitala pedagogiska verktyg.

Vi förutsätter att du har digital kompetens, kan hantera Officepaketet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Utbildning inom kompetensutveckling/pedagogik, erfarenhet av en större organisation och kvalitetsarbete, större förändringsarbete är meriterande.

Vem är du?
Vi arbetar processinriktat och i ständigt samarbete med andra vilket ställer krav på förmåga och vilja att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. Du är lyhörd och kan skapa förtroende och få med andra i ditt arbete. Du har förmåga att nå fram med ditt budskap. För att trivas i din roll är du självständig och självgående med vana att planera och strukturera ditt arbete och arbeta mot uppställda mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter i förändringar och tar dig an det arbetet med den uthållighet som krävs. Du ser tekniken som ett naturligt redskap i ditt arbete. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi planerar intervjuer den 21/1 och 24/1.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8581
Kontakt
  • HR Strateg: Katharina Mulec, 0702-85 89 72
Facklig företrädare
  • Vision: Annelie Sandell, 0702-04 71 72
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Tillbaka till lediga jobb