Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara med och utvecklas med oss? Vi söker just nu en yrkeslärare inom lantbruksdjur.

Beskrivning
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar, får och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård. På skolan finns också en gymnasiesärskola samt vuxenutbildningar. Vi driver vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. På skolan bedrivs omfattade projektverksamhet i samarbete med olika forskningsinstitutioner som t ex Rise, Chalmers och SLU. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.

Arbetsuppgifter

  • Djurskötsel och undervisning inom området lantbruksdjur på samtliga skolformer som erbjuds vid skolan.
  • Du ska ingå och samverka med kollegor i arbetslaget och på skolan.
  • Du ska vara delaktig i skolans fortsatta uppbyggnad och utbildningens utveckling.
  • Arbetet innebär övervägande praktiskt arbete i stallarna och att man jobbar fyra dagar i veckan och var tredje helg.

Yrkeslärarrollen ger dig en unik möjlighet att kombinera ett yrkeskunnande med pedagogiskt arbete. Du blir en viktig person när det gäller att skapa goda förutsättningar för elevernas framtida liv. Du kommer ingå i skolans lantbruksarbetslag/drift där vi tillsammans driver utvecklingen av skolans verksamhet framåt och där våra högt ställda förväntningar på eleverna är en tydlig framgångsfaktor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare inom lantbruksdjur, eller som har en vilja ett utbilda dig till lärare. Du har en adekvat utbildning, exempelvis agronom, lantmästare eller utbildad agrotekniker eller annan eftergymnasial utbildning inom området. Praktiska kunskaper och erfarenheter av arbete med lantbruksdjur och mjölkning är ett krav.
Du ska ha stort intresse av att undervisa inom naturbruksprogrammet, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningarna samt vill verka för att alla elever ges möjlighet att utvecklas utifrån sina resurser.
Du är flexibel, målinriktad och tar initiativ till samarbete med kollegor. Du ingår i arbetslag där olika ämneskombinationer möts. Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta ämnesintegrerat så att eleverna upplever att utbildningen utgör en helhet.
Körkort B för manuell växellåda.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 23 januari. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag via polisens hemsida

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8318
Kontakt
  • Anders Nordström, 0763-060416
  • Alice Broo, 073-8402498
Facklig företrädare
  • Johan Sipola, LR, 072-5108483
  • Alexander Bodehag, Kommunal , 072-5036849
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Retour aux postes vacants