Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Laboratorium för klinisk kemi Borås

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi är organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) som är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består numera av en organisation med cirka 600 medarbetare som förser alla sjukhusen i Västra Götalandsregionen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet. Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och NU-sjukvården.

Klinisk kemi i Borås är en dygnet-runt verksamhet med cirka 70 medarbetare. Vi utför analyser inom bland annat allmänkemi, hematologi, immunkemi, koagulation, läkemedel och allergier.

Som undersköterska på vår enhet jobbar du såväl i provtagning, provinlämning eller blodtappningsverksamheten som i reception för provtagning och Geblod. Den här tjänsten riktar sig till dig som vill vara med och utvecklas inom administrationen kring blodgivare och delta i blodtappningsverksamheten. Vi finns i moderna lokaler på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på Geblod arbetar du med att boka in blodgivare och se till att våra tider för blodtappning är fyllda. Du ansvarar för att vi har en snygg och tilltalande lokal och att beställa hem varor och produkter kopplat till blodgivningen.

Du välkomnar våra blodgivare, bevakar dem efter blodgivning och avslutar deras besök. Du reserverar parkeringsplats, bokar nya tider och svarar i vår givartelefon på frågor rörande blodgivning och tidsbokning. Du deltar även i blodtappningsverksamheten och gör upplevelsen att lämna blod till en trygg och bra upplevelse för våra blodgivare.

Du har en viktig funktion i att skapa goda relationer med blodgivarna och vi lägger stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet. Ditt arbete är det första i ledet till att kunna förse Västra Götalandsregionens patienter med blod.  

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Erfarenhet av administrativt arbete och från provtagning och/eller provhantering är meriterande. Arbete med kundbemötande och/eller patientbemötande är också önskvärt. 

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor. Du har framåtanda och god samarbetsförmåga. För att trivas i vårt moderna lab behöver du ha ett intresse för teknik och IT. Du gillar ett varierat arbete i tidvis högt tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8148
Kontakt
  • Cecilia Haag, tf enhetschef , 033 - 616 18 75
Facklig företrädare
  • Kommunal, Christina Cronhamn, 031-3421348
Publicerat 2021-12-10
Sista ansökningsdag 2022-01-15

Retour aux postes vacants