Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk fysiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du bli en del av våra expert-team på Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Ta chansen att utforma din karriär inom klinisk fysiologi med hjälp av de rika möjligheter som universitetssjukhuset erbjuder! Här får du chansen att arbeta på landets enda barnfysiologiska sektion. Här utförs pediatrisk funktionsdiagnostik vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Sektionen tar emot regionens egna patienter och patienter från hela landet inom olika områden för nationell högspecialiserad vård.

Om arbetsplatsen

Verksamhet Klinisk fysiologi utför avancerad diagnostik med modern teknik. Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har en unik barnfysiologisk enhet som också utför nuklearmedicinska undersökningar på pediatriska patienter.

Universitetssjukhuset har flera rikssjukvårdsuppdrag inom bland annat transplantation och hjärtkirurgi och vi utvecklar metoder, forskar och undervisar tillsammans med Göteborgs universitet. Genom att du ser många stora patientgrupper med avancerad sjukdom kan du vässa din yrkeskunskap.

Klinisk fysiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet med cirka 170 medarbetare, varav cirka 30 specialistläkare och 10 ST-läkare. Vi utför cirka 50 000 undersökningar per år inom våra fem sektioner Hjärtultraljud, Kärl- och njurfysiologi, Lung- och arbetsfysiologi, Nuklearmedicin samt Barnfysiologi.

Två sektionschefer har ett gemensamt chefskap för hela läkargruppen. Varje sektion har en vårdenhetsöverläkare som ansvarar för metodarbetet.

Arbetsuppgifter

Som klinisk fysiolog arbetar du på flera sektioner, anpassat till din kompetensprofil. Den aktuella tjänsten är tänkt att till minst 50 % utföras på barnfysiologiska sektionen. Våra lokaler erbjuder diskussion och samverkan med kollegor under arbetsdagen. Vi ser positivt på att man kombinerar klinisk tjänst och forskning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren specialistläkare i klinisk fysiologi och har ett särskilt intresse för barnfysiologi.

Du kan ta egna beslut men gillar att diskutera med kollegor och delta i klinikens förbättringsarbeten. Förutom formella meriter läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter forskningserfarenhet samt erfarenhet av utvecklings- och kvalitetsarbete.

Intervjuer kommer att hållas fortlöpande under rekryteringsprocessen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8110
Kontakt
  • Sektionschef, Jesús López, 031 - 342 80 46
Facklig företrädare
  • Fredrik Thorén, SACO, 031 - 342 71 79
Publicerat 2021-12-09
Sista ansökningsdag 2022-01-26

Retour aux postes vacants