Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologmottagning Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Reumatologkliniken bedriver högspecialiserad vård av patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. De sjukdomar som vi utreder och behandlar är så mycket mer än bara "krokiga fingrar" och vi har en tydlig profil mot klinisk forskning. Forskningsarbetet genomsyrar verksamheten och involverar personal och patienter från hela kliniken. Genom forskning och de behandlingsmetoder som finns idag kan majoriteten av våra patienter inom reumatologi leva som vanligt. Vi har möjlighet att ge våra patienter en livslång vård som präglas av kunskap, trygghet och omtanke. Vi har en god tillgänglighet för våra patienter och de är oftast mycket nöjda i kontakten med oss.

Om tjänsten

Sjuksköterskor i verksamheten bedriver egna mottagningar för patienter i remission och för patienter som ska påbörja antireumatisk behandling. I vårt dagliga arbete ingår telefonrådgivning där det ställs höga krav på att självständigt kunna bemöta patienter i deras frågeställningar och bedöma vidare åtgärder.

Vi arbetar i flera tvärprofessionella team kring patienten och har även olika patientskolor där sjuksköterskan har en tydlig och given roll och tyngden ligger på att få välinformerade och trygga patienter.

Sjuksköterskegruppen har avsatt tid för kompetensutveckling varje månad och vi har en egen utbildning som ger dig möjlighet att bli specialistsjuksköterska inom reumatologi och då ta emot patienter på vår specialistsjuksköterskemottagning där bland annat bedömning av ledstatus ingår.

Vem söker vi?

Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Som person är du bra på att arbeta självständigt och i team. Då vi har två mottagningar med placering på Mölndals sjukhus och på Sahlgrenska önskar vi gärna att du är flexibel och är villig att arbeta där behov finns.

Du är tydlig i din kommunikation i mötet med kollegor och patienter. Du uppskattar det nära mötet med patienten och kan anpassa dig efter deras behov. Vid beslut om anställning ser vi självklart till personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så välkommen att ansöka redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan och bli en del av vår verksamhet!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7684
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gabriella Perta, 070 - 082 39 41
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson , 031 - 343 16 08
Publicerat 2021-12-14
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Retour aux postes vacants