Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Som cytodiagnostiker på enheten för klinisk patologi och cytologi arbetar du på toppen av din kompetens med varierande arbetsuppgifter. Vi söker nu en ny kollega som vill utvecklas tillsammans med oss!

Om oss

Laboratoriet för klinisk patologi och cytologi ingår som en enhet inom kliniken för bild och laboratoriemedicin. Vi är cirka 34 medarbetare med olika befattningar; cytodiagnostiker, patologläkare, biomedicinska analytiker, laboratorieassistenter, obduktionstekniker och medicinska sekreterare. Årligen diagnostiseras cirka 22 000 prover inom cervixcytologi och cirka 3 500 prover för allmän cytologi inom Södra Älvsborgs upptagningsområde.

Om vår lediga tjänst

Tjänsten omfattar all cytologisk diagnostik:

 • Morfologisk diagnostik av gynekologiska cellprover, allmäncytologi och finnålspunktioner.
 • Mottagning och analys av spermaprover.
 • Preparering av olika provtyper inom vätskebaserad cytologi, ThinPrep.
 • Besvara cervixcytologi efter delegering
 • Ansvara för KVAST-uppföljning av diagnostiken
 • Primär HPV-screening för cervixcytologi
 • Assistering vid finnålspunktioner
 • Deltagande i ”Rapid-on-site evaluation” (ROSE) vid endoskopiska undersökningar

Beroende på kompetensnivå kan tjänsten även innefatta att lämna provsvar. Genom intresse och samarbetsförmåga medverkar du aktivt i utvecklingen av vår verksamhet.

Vi erbjuder dig

 • En arbetsmiljö i positiv anda och omväxlande arbetsuppgifter i samarbete med övriga yrkeskategorier.
 • Bred kompetensutveckling i nära samarbete med patologer i daglig rutin. Medicinskt ansvarig håller regelbundet falldemonstrationer i multi-head-mikroskop/digital bildvisning som ger värdefull feedback i arbetet. Utveckling och engagemang hos våra medarbetare är en viktig del av patientvården och cancerbehandling.

Din profil

Vi söker dig som har en magisterexamen inom diagnostisk cytologi eller motsvarande äldre specialistutbildning i diagnostisk cytologi. Erfarenhet inom yrket är meriterande.

Du behöver ha en god samarbetsförmåga och kunna se ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet och förmåga att självständigt strukturera och driva dina arbetsuppgifter. Då arbetet innebär kontakt med våra kunder är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Vi ser fram emot att höra från dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3681
Kontakt
 • Enhetschef, Vivianne Johansson, 033 - 616 18 91
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 031 - 343 49 61
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-24

Retour aux postes vacants