Regionhälsan Primärvårdens dietistenhet Skara

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Vi söker en legitimerad dietist för en visstidsanställning på heltid med utgångspunkt i Skara. Vikariatet innebär arbete på vårdcentraler i Skaraborgsområdet huvudsakligen och på viss tid av tjänsten distansarbete via telefon och video med patienter i Fyrbodalområdet.

Om oss

Vi är en av Västra Götalandsregionens största dietistenheter, en arbetsgrupp som trivs tillsammans och hela tiden arbetar aktivt för att utvecklas som verksamhet och medarbetare.

Dietistenheten arbetar i hela Västra Götaland på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen och erbjuder alla vårdcentraler, oavsett driftsform, tillgång till dietist. Verksamheten har funnits sedan 1 september 2017 och utvecklas ständigt. Vi har kontor på fyra orter; Borås, Göteborg, Skara och Uddevalla med ett arbetslag bestående av 37 dietister och två administratörer. Till dietistenheten kommer patienter via remiss från läkare eller sjuksköterska på vårdcentral som har behandlingsansvar för bakomliggande sjukdom. Vi tar också emot gravida med nutritionsproblem på remiss från barnmorska. Prioriterade målgrupper är personer med kronisk sjukdom och undernäring, men också personer med övervikt och fetma, mag- och tarmsjukdomar, födoämnesintoleranser/allergier, samt förebyggande insatser riktade mot riskgrupper. Högsta prioritet ligger på patienter med nutritionsproblem till följd av långvariga/livsvariga sjukdomar, främst svårt sjuka äldre personer. Vi samarbetar mycket med kommunal vård- och omsorg.

Om arbetet

Som dietist arbetar du enligt nutritionsbehandlingsprocessen, vilket innebär bedömning, utredning, diagnostik och behandling av nutritionsrelaterade problem. I arbetet ingår förskrivning av nutritionsprodukter.

Du har ett intresse av att arbeta med helheten kring patienten tillsammans med andra yrkeskategorier. Du kommer främst att arbeta tillsammans med läkare, sjuksköterskor och barnmorskor, där du står för nutritionskunskapen. Nutritionsbehandlingen innebär ofta tätt samarbete med kommunal hemsjukvård. Du ska kunna arbeta självständigt med bedömningar, kostbehandling och rådgivning till patienten och personer kring patienten. Dietistkollegorna träffas en gång per vecka, i övrigt sker arbetet huvudsakligen på vårdcentraler. I uppdraget ingår konsultation i nutritionsfrågor till vårdpersonal via telefon och mail.

Patientbesök sker mestadels på vårdcentraler och hembesök kan förekomma vilket innebär resor inom ditt geografiska ansvarsområde. Vi genomför mottagningsbesök, besök via telefon och video samt gruppbehandlingar. Gruppundervisning förekommer fysiskt eller digitalt. Varje dietist arbetar på 5–8 vårdcentraler varje månad och en dag per vecka tillbringas med kollegorna på kontoret i Skara. Under Covidpandemin sker i stort sett alla patientkontakter digitalt från våra kontor. Dietistenheten utvecklas ständigt och förbättringsarbete sker hela tiden i samarbete inom gruppen och med andra samarbetspartners.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad dietist och har erfarenhet av kliniskt dietistarbete i öppen hälso- och sjukvård. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav, både i tal och skrift. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vi lägger stor vikt vid att du är strukturerad, självständig och flexibel samt har förmåga att arbeta i team. Du har ett konsultativt och prestigelöst arbetssätt och är serviceinriktad i kontakter med patienter och kollegor.

Digital teknik för kommunikation används frekvent vid videobesök, vilket innebär att du behöver ha god datorvana. Utvecklingsarbete är en naturlig del i arbetet.

Villkor

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat som sträcker sig t.o.m. 2022-06-30.

Intervjuer kommer att ske under april-maj 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2245
Kontakt
  • Jeanette Rehn, Verksamhetschef, 0761 - 18 77 15
Facklig företrädare
  • Birgitta Schöning, Naturvetarna, 0768 - 87 31 32
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-21

Retour aux postes vacants