Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Bakteriologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
På Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är vi idag cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus och svamp och parasitorsakade infektioner och är aktiva inom forskning, utbildning och undervisning. Verksamheten är uppdelad på sex enheter och vi söker just nu två nya kollegor till enheten Bakteriologi.

Du som börjar hos oss trivs med rutinarbete på en större enhet. Vi är totalt 53 personer som jobbar här. Du kommer att arbeta på Bakteriologi där både odlingsbaserad, mikroskopiska, molekylärbiologiska och proteomiska (proteinanalys) tekniker används. I arbetet ingår tjänstgöring var femte helg.

Vi ser gärna att du har ett intresse och förmåga och se vad som behöver utvecklas i ditt dagliga arbete och en vilja att dela med dig av din egen kunskap och utveckla den vi tillsammans har i teamet. När du är redo så finns det möjlighet att exempelvis ha ett metodansvar för en analys eller ett instrumentansvar.

Om vad vi erbjuder dig som söker
Du kommer att vara uppdaterad inom det senaste inom mikrobiologi då vi både har kurser och föreläsningar och pågående forskning inom ämnet.

Om arbetsuppgifter
Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker med intresse för kliniskt mikrobiologiskt diagnostiskt arbete till vår bakteriologiska enhet. Arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande eftersom medarbetarna ambulerar mellan enhetens olika avdelningar.

Arbetet omfattar till största delen av bakteriologisk, mykologisk parasitologisk diagnostik samt resistensbestämninga av antimikrobiella agens. Kvalitetsarbete och utvecklingsarbete, kommunikation med vårdenheter är viktigt. Du ska trivas med rutinarbete. Du är stabil och trygg med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på och kan anpassa dig efter det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter i mål på egen hand. Samtidigt arbetar vi i team och du behöver därför vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och i kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset. Du är mån om att leverera en god service och kvalitet och tycker det är viktigt att kunden blir nöjd. I ditt arbete ingår bedömningar av analysresultat och du behöver vara trygg med att väga samman komplex information. I det ingår att ha en förmåga att se när något är fel och agera utifrån det.

Verksamheten är mycket aktiv inom forskning, utveckling och undervisning eftersom vi ingår i ett universitetssjukhus. Helgarbete ingår i schemalagd verksamhet.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker som vana vid datorarbete. Erfarenhet av arbete med detektion, artidentifiering och resistensbestämning av mikroorganismer. Du har idérikedom, vilja att vara med och påverka och utveckla Klinisk Mikrobiologi. Du har intresse av att arbeta i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4828
Kontakt
  • Nahid Kondori, enhetschef, 070-082 58 04 eller 031-342 42 26
  • Monica Rochester, enhetschef, 031-342 46 46 eller 070-587 46 34
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Daniel Palmer, 031-342 49 45
Publicerat 2019-08-29
Sista ansökningsdag 2019-09-12

Retour aux postes vacants