Habilitering & Hälsa, Syncentral, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Syncentralen arbetar med habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning i alla åldrar. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för personer med synnedsättningar att kunna leva ett gott liv och nå full delaktighet i samhället. Vi arbetar i multiprofessionella team, där vi utgår ifrån patientens unika behov.  I teamet samarbetar synpedagog, kurator, administrativ personal, optiker, hjälpmedelstekniker och IKT-tekniker/utbildare.
Nu söker vi en vikarierande synpedagog till vårt team. Vikariatet gäller 1 år med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater.

Arbetsuppgifter
Som synpedagog kommer du att arbeta med vår äldre patientgrupp. Dina arbetsuppgifter innefattar i huvudsak att göra kartläggande, utredande och åtgärdande insatser till patienter med synnedsättning, utifrån patientens behov och vårt uppdrag. I arbetet ingår utprovning och förskrivning av synhjälpmedel. Arbetsuppgifterna kommer att innebära både självständigt arbete och i team. Du kommer att rehabilitera både individuellt och i grupp.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara optiker, ögonsjuksköterska, ortoptistarbetsterapeut,  synrehabiliterare eller ha annan adekvat universitets/högskoleutbildning. Önskvärt är om du har erfarenhet av habilitering/rehabilitering av personer med synnedsättning. Du ska vara van datoranvändare och vara intresserad av teknik. Eftersom tjänsten innebär att du har kontakt med många personer dagligen, både patienter och medarbetare, krävs social kompetens samt ett gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Körkort är önskvärt då arbetet ibland innebär resor inom vårt upptagningsområde.

Övrigt
Intervjuer sker kontinuerligt under rekryteringsprocessen.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4663
Kontakt
  • Sara Andersson, enhetschef,, 0700-82 35 71
  • Maria Källberg,, 031-7592272
Facklig företrädare
  • Ann-Mari Andela, SRAT,, 031-343 21 03
Publicerat 2019-08-26
Sista ansökningsdag 2019-09-13

Retour aux postes vacants