Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin, Gastroenterologisk avdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 
GEA är en gastroenterologisk endoskopienhet som utför endoskopiska undersökningar, såsom, gastroskopi, koloskopi och ERCP i mag-tarmkanalen i såväl diagnostiskt som terapeutetiskt syfte. GEA har sedan många år ett framgångsrikt samarbete med den Mucinbiologiska forskningsgruppen vid Göteborgs universtet (se: www.medkem.gu.se/mucinbiology/). Denna foskningsgrupp är internationellt ledande i förståelsen hur ett slemlager separerar tarmens bakterier från tarmytan. Gruppen har visat hur defekter i detta slemlager kan leda till inflammatorisk tarmsjukdom och kan bidra till andra såsom cancer, coeliaki, IBS och andra mer generella sjukdomar. Forskningsgruppen är välfinansierad, den största vid Göteborgs universitet och innefattar ett 30-tal internationella forskare. På grund av pensionsavgång söker vi nu nya medarbetare. På GEA arbetar sjuksköterskor, läkare samt sekreterare och på universitet forskare från olika delar av världen. Till GEA kommer patienter både polikliniskt och från vårdavdelningar på sjukhuset. Arbetet vid universitetet innebär att rekrytera patienter, samla in vävnadsprover, se till att dessa blir registrerade och placerade i biobank, i mån av intresse hjälpa forskarna med analyser och administrativt ansvara för biobanken av prover. Arbetet vid GEA innebär nära samarbete med läkare vid olika typer av skopier. Arbetet på universitet innebär samarbete med svenska och internationella forskare, kommunikation sker huvudsakligen på engelska. GEA är öppen måndag till fredag på dagtid och är av både planerad och akut karaktär. Tjänsten är initialt avsedda att vara hälften som sjuksköterska på GEA och hälften på universitetet.

Gastroenterologisk endoskopiverksamhet och medicinsk forskning är i ständig utveckling. Den mucinbiologiska forskingsgruppen är internationellt unik och ledande inom sitt område där forskningen kommer att leda till ny kunskap och helt nya typer av behandlingar för tarmrelaterade sjukdomar. Vid GEA kommer inom kort screening för kolorektal cancer att införas, vilket också gör att vi på GEA behöver expandera och bli fler medarbetare.Dessutom tillkommer nya metoder och behovet i framtiden kommer att öka till följd av utökade möjligheter att utföra avancerad terapi i samband med endoskopi. Det är samverkan mellan Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhus som gör att både GEA och den Mucinbiologiska forsknigsgruppen lligger i framkant. 

Om arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska vid gastroenterologisk endoskopienhet såsom omvårdnad och att assistera i samband med endoskopi. Arbetet i forskningsgruppen består av rekrytering och inkludering av patienter i forskningsprojekt, insamlandet av biopser, transport och omhändertagande av dessa (registrering, infrysning mm.) och efter önskemål analyser av biopsier i samverkan med forskare. Ansvar för registerhållning och biobanksorganisation. Eftersom arbetet innebär två olika delar är arbetsinnehållet mycket varierande. Utöver arbete vid endoskopier på GEA ingår en del administrativa och andra arbetsuppgifter såsom instrumenthantering och omhändertagande på uppvaket. Vid universitet har man eget kontor med direktkoppling till sjukhusets olika datasystem eftersom del av arbetet innebär att tillsammans med forskare analysera patienternas sjukdomar och behandlling. Initialt blir man introducerad i de mindre avancerade delarna av verksamheten på GEA för att succesivt introduceras i de mer avancerade arbetsmomenten vid universitet. Som sjuksköterska på GEA och vid universitet finns det mycket stora möjligheter för kompetensutveckling över tid. Deltagande i nationella och internationella vetenskapliga möten. Mycket stora utveckligsmöjligheter beroende på egna val och önskemål. Vederbörande kan delta i olika typer av forskningsverksamheter efter intresse, men det är inget krav. Kurser inom biobanksregler och etik.

Om dig 
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Några års erfarenhet som sjuksköterska helst inom gastroenterologisk vård eller motsvarande. Det är önskvärt med självständighet och ansvarstagande sjuksköterskearbete. Erfarenhet från gastroenterologisk endoskopiverksamhet är meriterande, men inte nödvändigt, liksom erfarenhet från forskningsverksamhet. Kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar i samverkan med ett internationellt forskarteam. Interagera med forskare på engelska.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4398
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gisela Ringström, 031-342 80 69
  • Professor Gunnar C Hansson, 070-949 00 05
Publicerat 2019-08-01
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Retour aux postes vacants