Västtrafik, Försäljning/Marknad

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har ca 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Vi söker en skribent och innehållskreatör som är van att anpassa innehåll till olika målgrupper och kanaler. Tjänsten är placerad på avdelningen Marknad och Kommunikation, och vår nystartade redaktion där vi planerar, producerar och sprider innehåll - själva och i samarbete med våra byråer. 

Ditt huvudansvar blir att utveckla och skapa riktad relationsbyggande kommunikation till våra kunder via ett marketing automation-verktyg, men du kommer också vara delaktig i annat innehållsarbete. Utöver kollegerna i redaktionen jobbar du nära projektledare, affärsutvecklare, analytiker och produktägare som alla har fokus på CRM och vårt arbete med att ständigt bli mer relevanta när det gäller kommunikation och erbjudanden. Vi är igång med att implementera nya CRM- och marketing automation-verktyg så jobbet innebär stora möjligheter att vara med och utforma hur vi arbetar, hur vi kommunicerar med våra kunder och hur vi förser dem med relevant information om sina resor.

 

Erfarenhet och utbildning

Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, på en marknadsavdelning eller kanske på en byrå. Du har jobbat i marketing automation-verktyg, gärna ClickDimensions, och vet hur man sätter upp enklare automatiserade flöden. Det är en fördel om du också har erfarenhet av annat målgruppsanpassat innehållsarbete i sociala medier/digitala kanaler. Du har relevant utbildning, förmodligen inom marknadsföring och kommunikation.

 

Egenskaper och förmågor

Du är bra på att skapa relevant och engagerande innehåll och du är van att testa, anpassa och utveckla baserat på insikter och data. Du är en skicklig copy och har förmåga att fånga läsarens uppmärksamhet med dina formuleringar. Om du också är van att jobba med video och annat rörligt och visuellt material är det ett extra plus. Dessutom gillar du att jobba med analys och uppföljning, att dra slutsatser och hela tiden optimera innehållet. Du trivs helt enkelt i gränslandet mellan kreativitet, teknik och affärsutveckling.

Rollen innebär många kontaktytor och arbete i tvärfunktionella team så vi söker dig som gillar att samarbeta. Du är engagerad, driven, kundfokuserad och trivs med att jobba i förändring. 

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. 

 

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Placering i Göteborg. Vi ser fram emot din ansökan senast den 18 augusti. Vid frågor kontakta Malin Bernhardsson, avd. chef Marknad & Kommunikation, epost: malin.bernhardsson@vasttrafik.se.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4099
Publicerat 2019-07-03
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Retour aux postes vacants