Folkhögskoleförvaltningen, Billströmska folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Billströmska folkhögskolan med ca 140 studerande erbjuder allmän kurs, med möjlighet att läsa inriktning mot musik, konst eller naturvetenskap. Vidare finns särskild kurs i form av en musiklinje på avancerad nivå och undersköterskeutbildning. På skolans internat finns det boende för cirka 95 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med undervisning i engelska på allmän kurs. Beroende av din kompetens kan det även finnas utrymme för undervisning inom Svenska som andraspråk, Samhällskunskap, Historia och/eller Svenska. Undervisningen sker i mindre grupper. Du kommer också att vara klassföreståndare och mentor för en klass. Du arbetar nära tillsammans med kollegor i arbetet kring klasserna för att skapa en god studiemiljö, gemenskap och helhet för alla deltagare på skolan. Som lärare på folkhögskola är det viktigt att se, värdesätta och tillvarata varje deltagares egen kunskap.

Kvalifikationer

Utbildad gymnasieämneslärare i engelska, samt ev. även i annat efterfrågat ämne. Flerårig lärarerfarenhet, gärna från vuxenutbildning, är meriterande. Du kan skapa lust och intresse för dina ämnen och arbeta studiemotiverande. Du ska vara trygg i din yrkesroll, uppskatta mötet med deltagarna, ha ett engagemang för målgruppen och arbetsområdet, samt ha en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning, tillträde 2019-08-12.

Sista ansökningsdag 2019-08-04, intervjuer sker löpande fram till dess. Om lämplig kandidat söker kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kållekärr
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3995
Kontakt
  • Susanna Aronsson, 072-5660107
Facklig företrädare
  • Malin Andersson, Förbundet folkhögskollärarna, 073-660 32 58
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-04

Retour aux postes vacants