Närhälsan, Sjuhärad

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om arbetet

Som vårdcentralschef har du det samlade ansvaret för verksamhet , ekonomi ,  personal och arbetsmiljö på enheten.

En av dina viktigaste uppgifter  är att, tillsammans  med dina medarbetare,  utveckla och förbättra verksamheten och skapa god arbetsmiljö. Verksamheten skall vara  attraktiv och konkurrenskraftig för såväl listade patienter som  när det gäller att rekrytera och behålla  medarbetare.  Du har alltid ha kundens bästa som ledstjärna.

Du är direkt underställd primärvårdsområdeschef och  ingår  tillsammans med övriga 16 chefer i primärvårdsområde V 7´s ledningsgrupp och verkar där för hela områdets utveckling och bästa.  Du har ett nära samarbete med andra vårdcentralschefer och samverkar med sjukhus och kommun liksom med patientorganisationer och stödgrupper. 

Om oss
Närhälsan Fristad vårdcentral ,ca 1 mil norr om  Borås,  är en  väl fungerande vårdcentral med  ett upptagningsområde på drygt 10.000 invånare. Här arbetar  35 medarbetare i team på en trivsam och positiv arbetsplats.  Hos oss arbetar  distriktsläkare, ST - och AT-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor , undersköterskor, medicinska sekreterare , psykolog och psykoterapeut. Vi har både akut och planerad verksamhet som omfattar läkarmottagning,  distriktssköterskemottagning, BVC, och sjuksköterskeledda mottagningar inom  diabetes, hjärtsvikt, astma-KOL, psykisk hälsa och demens.  Våra läkare sköter förutom allmänläkarmottagning också BVC samt läkartillsyn på områdets äldreboenden och hemsjukvård.   

På Fristads vårdcentral finns också Utbildningsvårdcentralen som  inkluderar KTC ( kliniskt träningscenter )  för område  V7,  som en egen enhet med en enhetschef underställd vårdcentralschefen. Denna enhet har tätt samarbete med vårdcentralen och  delar på viss personal. Vi har utvecklat en ny modell för att introducera  främst specialistläkare från EU men även andra utlandsutbildade läkare.  Arbetsmodellen har blivit en förebild för läkarintroduktionen i Västra Götalandsregionen.


Vårdcentralen är belägen mitt i Fristad samhälle  med resecentrum tvärs över gatan.  En kort promenad bort ligger har Fristad Folkhögskola där det finns möjlighet att äta god husmanskost till lunch. Fler restauranger  i samhället finns  också att tillgå.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare chefs/ ledarerfarenhet, kvalificerad sjukvårdsbakgrund, intresse och engagemang för primärvårdens förutsättningar  och kännedom om vårdvalsverksamhet .  Du ska vara  trygg i ditt ledarskap och arbetsgivarrollen , vara kommunikativ, skapa entusiasm och delaktighet och få medarbetarna att växa.  Du ska också vara mål - och resultatinriktad och ha stort intresse och förmåga att driva utveckling. Du delar Närhälsans kärnvärden : pålitlig , omtänksam och nytänkande. 

Övrigt

Handläggning av ansökningar startar  i  början av augusti och intervjuer är planerade den 22 och 23 augusti i Borås.

Som en del  av urvalsprocessen sker djupintervju och testning  av aktuell kandidat vid regionens Center för  chefsrekrytering i Göteborg  under första  eller andra veckan i september. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3945
Kontakt
  • Maritha Bäck , Tel. 070 516 21 46
Facklig företrädare
  • Mattias Hjelm Ledarna 070-2390710, Helene Hansson , Vision tfn 070-0822731
  • Lena Jansson Vårdförbundet , 072-4519414, Rebeka Arnljots SACO / Läkarför.tfn 073-5699043
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Retour aux postes vacants