Kultur i Väst, Kultur och Konstarter

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.

Din nya arbetsplats
Kultur i Väst verkar i en kreativ miljö med många kraftfält och intressenter. Vi arbetar med att förmedla visioner, kunskap, insikter och inspiration och vi är en del av regionala, nationella och internationella samarbeten. På enheten för Kultur och konstarter arbetar vi med teater, dans, film, litteratur och läsfrämjande och samtida konst, arkitektur, form och designfrågor. Vi har även arbetat med cirkus inom ramen för vår dans- och teaterverksamhet men genom en satsning med stöd av Kulturrådet kan vi nu utveckla detta.
Om arbetet
Vi söker en person som är insatt i cirkusfältet, har erfarenhet och en god förståelse för branschen idag. Som konsulent driver du utvecklingsfrågor och är en regional part som samverkar med och mellan aktörer. Västra Götaland är en stor region med sina 49 kommuner så det kräver att du både har detaljkunskap och förmåga att arbeta övergripande, långsiktigt och självständigt. Cirkus är ett nytt verksamhetsområde inom och din närmsta kollega blir konsulenten för teater men du kommer också samverka med konsulenterna för dans.
Målet är att öka möjligheterna så att fler får möta och uppleva cirkus, att stärka kunskapen om konstarten och att inspirera till fortsatt utövande. För att uppnå detta är samverkan med aktiva aktörer, utövare och kommuner grundläggande.

Under första året är det i huvudsak utövarnas förutsättningar och barn och unga som är i fokus. Ett uppdrag blir att kartlägga och träffa aktörerna och identifiera en hållbar form för att förmedla föreställningar riktat till målgruppen barn och unga.

Tjänsten är en visstidsanställning på 50% fram till september 2020 med möjlighet till förlängning.
Sista dag för ansökan 5 augusti. Planerade dagar för intervju är 23/8 och 29/8.


Om dig
Du som söker ska ha adekvat utbildning och/eller god kännedom av cirkusfältet. Har du arbetat med liknande utvecklingsarbete, intresseorganisationer eller offentlig förvaltning är det en fördel. Erfarenhet av att arbeta rådgivande och konsultativt eller att driva projekt är meriterande.

Som person har du förmåga att se helheter, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med aktörer i olika verksamheter och på olika nivåer. Du har ett utvecklingsdriv och kan inspirera och få med dig andra.

Arbetet innebär resande i regionens 49 kommuner. Du bör ha körkort.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Mer information om Kultur i Väst finns att läsa på www.kulturivast.seAnställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3892
Kontakt
  • Angelica Hadzikostas, 0706-164669
  • Ann-Charlotte Eldh, 0700-825277
Facklig företrädare
  • Helén Liljedal, DIK, , 0703 - 492 163
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-05

Retour aux postes vacants