Angereds Närsjukhus, Neurologimottagning

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Varmt välkommen till Angereds Närsjukhus, det lilla sjukhuset med det stora uppdraget! Hos oss erbjuds specialistvård för både barn och ungdomar samt vuxna inom en rad områden. Dessa består av exempelvis psykiatri, smärta, neurologi, kirurgi, ortopedi och gynekologi. Sjukhuset är nybyggt och modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Som arbetsgivare erbjuder vi dig utvecklingsmöjligheter och förutsättningar att göra skillnad för en bättre hälsa hos invånarna i Nordost. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för det goda mötet. Vi är ett av sjukhusen inom Sjukhusen i väster, en förvaltning som ingår i Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus. Vi bedriver verksamhet i huvudsak under dagtid på vardagar.

Gå gärna in och läs mer om oss på:
www.angeredsnarsjukhus.se
https://www.facebook.com/angeredsnarsjukhus/

Om oss

Vi söker en neurologspecialist till vår mottagning. Tjänstens organisatoriska tillhörighet är inom det neurologiska teamet som ingår i Medicin- och Psykiatriverksamheten för vuxna.

Neurologmottagningen arbetar mot såväl primärvård som slutenvård. Verksamheten har sin tyngdpunkt på patienter med epilepsi och Parkinsons sjukdom. Till teamet finns knutet såväl sjuksköterskor, läkare, neuropsykolog samt neurologopeder, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinska sekreterare. I vårt multidisciplinära team har vi därför möjlighet till att via korta handläggningsvägar samarbeta vid omhändertagande av multisjuka patienter.

Inom verksamhetsområdet finns även hjärt-diabetes, lung-, smärta- och psykiatrimottagningar.

Angereds Närsjukhus (ANS) stod klart 2015. Sjukhuset är en central del i satsningen på att utveckla närsjukvården för ca 100 000 invånare i nordöstra Göteborg. Förutom Medicin- och Psykiatriverksamheten finns också Barn och Ungdomsverksamheten , Röntgenavdelning (med bland annat MR) samt Opererande verksamheten. 

Arbetsuppgifter

 • Specialistvård, enbart öppenvård, dagtid måndag-fredag.
 • Mottagningsarbete.
 • Verka för att diagnostik och behandling sker enligt gällande riktlinjer och rekommendationer.
 • Bidra till kompetensutveckling bland medarbetare.
 • Vara lättillgänglig för konsultation i frågor som rör neurologiska tillstånd.

Om dig

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens inom neurologi.
 • Intresse för utveckling och nytänkande.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och i team.
 • God social kompetens och samarbetsförmåga värdesätts högt.
 • God svenska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper ser vi som en fördel.

Verksamheten på ANS utgår från patientens behov och skall vara både diagnostisk,  behandlande och förebyggande och starkt kvalitetsstyrd. Aktiv tobaksavvänjning är en viktig hörnsten i sjukhusets hälsofrämjande arbete. ANS håller även på att bygga upp ett utvecklings- och forskningscentrum för närsjukvård i en mångkulturell miljö.

ANS har ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare genom att skapa flexibla lösningar, en dynamisk arbetsmiljö och möjlighet till kontinuerlig fortbildning. Vi är också måna om att skapa de yttre förutsättningar som krävs för att du skall kunna göra ett bra jobb och trivas på vårt sjukhus.

Villkor

Tillsvidareanställning, dagtid måndag- fredag. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3776
Kontakt
 • Helene Engberg, , 0722-336174 (Semester 21/6-28/7)
Facklig företrädare
 • Niklas Stenersen, SACO, 0700-816871
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-09-29

Retour aux postes vacants