Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri psykos

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Psykiatri Psykos består av fyra heldygnvårdsavdelningar och sju öppenvårdsmottagningar. Det finns även en psykiatrisk utredningsmottagning, arbetsinriktad rehabilitering (AIR) och Mobila Fältteamet (MFt) kopplade till vår verksamhet.

Heldygnvårdsavdelningarna är belägna i trivsamma lokaler på Mölndals sjukhus, där två avdelning har 13 vårdplatser och två avdelningar har 11 vårdplatser.

Patienter kommer till oss för behandling av olika psykiatriska diagnoser som exempelvis schizofreni, vanföreställningssyndrom eller paranoida tillstånd, där behandling sker i nära samarbete med öppenvård och kommun. Vi tar emot patienter från 18 år och uppåt.

Vi arbetar enligt förhållningssättet Personcentrerad Psykosvård, vilket handlar om att se personen i patienten och att tillsammans med patient och anhöriga skapa en delaktighet i planering och genomförande av vården som ges. Vi vill se det som ett partnerskap där patienten är expert på sig själv och vi är experter på behandling och tillsammans ges möjlighet för den bästa vården.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Heldygnsvården inom Psykiatri Psykos befinner sig i en utvecklingsfas där vi aktivt arbetar med bemanningsstrukturen och utvecklingsmöjligheterna för våra sjuksköterskor.

För dig som sjuksköterska innebär det att oavsett om du är ny i din yrkesroll eller har några års erfarenhet finns stora möjligheter att utveckla dig, antingen genom att arbeta som avdelningssjuksköterska eller för dig med mer erfarenhet, ha möjlighet att driva forsknings-, projekt- eller utvecklingsarbete. För dig som mer erfaren sjuksköterska kommer din kompetens utöver ovanstående även kunna användas i en ”spetsroll” där du får vägleda det omvårdnadsmässiga arbetet runt patienter inom heldygnsvården.

Hos oss blir du en del av en kollegial och professionell arbetsmiljö där ett bra teamarbete präglar vården och där allas kompetens respekteras och tas tillvara.

Du arbetar på ett rullande femveckors-schema där du arbetar två helger av fem. Schemat innebär en blandad rotation på dag-, kväll- och helgpass.

Vi erbjuder dig kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna utbildningar och föreläsningar inom områden relevanta för psykosvård, exempelvis bemötande, psykossjukdomar, personcentrerad vård med flera.

Hos oss får du regelbunden träning i självskydd varje vecka, både praktisk och teoretisk utbildning, där också anpassad utbildning ges specifikt till sjuksköterskor utifrån den arbetsledande rollen.

Om tjänsten

Är du ny i din yrkesroll som sjuksköterska kommer dina arbetsuppgifter utgå ifrån omvårdnad, behandling och rehabilitering av patienter med psykisk ohälsa. Du är omvårdnadsansvarig sjuksköterska i en omvårdnadsgrupp tillsammans med skötare där ni arbetar tillsammans med patienten utifrån ett holistiskt perspektiv. Vi arbetar i team med patienten tillsammans med läkare och kurator där alla bidrar med sin kompetens. Du har även en arbetsledande roll i det dagliga avdelningsarbetet där du leder och fördelar arbetet tillsammans med sektionsledare. Vi har också ett tätt och kontinuerligt samarbete med öppenvård, socialtjänst och kommun.

Är du en sjuksköterska som har några års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad och kanske har en specialistutbildning, kommer du utöver ovanstående även kunna ingå i en grupp ”spetssjuksköterskor” där du i samarbete med grannavdelningarna får vägleda omvårdnadsarbetet för patienter. Det kan handla om mentorskap för nyare sjuksköterskor, vägledning i specifikt svåra fall eller där avdelningarna känner att de behöver den omvårdnadsmässiga kompetensen som bara en erfaren sjuksköterska kan bidra med. Du får möjlighet att bedriva forskning, utvecklingsarbete eller projekt på kliniken.

Känns det svårt eller läskigt? Var inte orolig! Vi erbjuder en gedigen och individuellt anpassad introduktion och brevidgång utifrån ditt behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin roll och kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, nyutexaminerad eller med några års erfarenhet. Har du specialistutbildning inom psykiatri eller några års erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa är det meriterande.

Du har ett intresse av att arbeta med psykisk ohälsa och har en professionellt empatisk förmåga där du ser medmänniskan bakom sjukdomen. Du tycker om att arbeta i team, har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3775
Kontakt
  • Vårdenhetschef Avdelning 245, Martin Löw-Larsen, 070- 020 60 38
  • Vårdenhetschef Avdelning 240, Soheila Jaladat, 070- 529 62 27
  • Vårdenhetschef Avdelning 241,, Daniela Andreoli Göransson 070- 081 69 81
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Rickard Soleby, 031- 343 22 25
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-07-01

Retour aux postes vacants