Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du specialistläkare inom oftalmologi med intresse och erfarenhet av ögonplastikkirurgi? Tillsammans med över 50 läkarkollegor får du chansen att bedriva ögonsjukvård i toppklass med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten

Ögonplastikprocessen har ansvaret för sjukdomar i ögonlock, tårvägar och orbita. Vi tar även hand om benigna och maligna tumörer i konjunktiva samt patienter med tyroideaassocierad oftalmopati. Som enda ögonverksamhet i Norden gör vi ögonlockskirurgi enligt Mohs av basalcellscancer. Vi opererar tårvägar på egen hand men har också ett väl uppbyggt samarbete med ÖNH-kliniken, där vi har schemalagda samoperationer. Vi har även gemensamma mottagningar med hudkliniken.

Planer på att skapa ett kraniofacialt centrum finns på sjukhuset. Ett arbete som vi är delaktiga i och där vi har stora förhoppningar på att kunna komma igång med orbitakirurgi på sikt.

Om dig

Vi har ett grupporienterat arbetssätt och samarbetsförmåga är den viktigaste egenskapen hos dig som kommer att arbeta med oss. Vi värderar även flexibilitet och intresse för kvalitetsuppföljning och forskning. Du ställer dig positiv till att undervisa och sprida kunskap till både studenter och kollegor. För oss är det viktigt att ta tillvara på din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortbildning och att bedriva forskning/förbättringsarbeten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Om verksamheten

Vi är en av Sveriges största ögonverksamheter med över 250 medarbetare. Hos oss bedrivs öppenvårdsmottagningar, akutverksamhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora.

Vår ögonsjukvård är uppdelad i 14 olika processer/subspecialiteter varpå ögonplastik är en av dem. I varje process finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, optiker, ortoptister, kanslister, läkare, koordinatorer, undersköterskor och sekreterare), alla med hög kompetens inom området. I samtliga processer arbetar vi aktivit med utveckling och förbättring av arbetssätt och innovation. Vi arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och att vårdkvalitet ständigt förbättras. SU:s vision och ledord ”tillsammans för och med patienten” finns med oss i vårt arbete.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3735
Kontakt
  • Sektionschef, Wolf Wonneberger , 076- 234 47 07
Facklig företrädare
  • Saco, Alf Nyström , 031-343 09 49
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-09-11

Retour aux postes vacants