Skaraborgs Sjukhus, M3, Sårcentrum avd 56

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du sjuksköterska och söker en arbetsplats, som både ger dig utmaningar, glädje och trygghet i en arbetsgrupp med hög kompetens behöver du inte leta längre. Välkommen till oss på Sårcentrum Skas i Skövde. Här finns en unik verksamhet med patienten i centrum på en lång rad sätt. 
Hos oss strävar vi efter ett personcentrerat arbetssätt där patienten är självklar medaktör i sin egen vård. Vi finns till för att ta hand om patienter som har eller riskerar få sår, som ställer till problem för dem. För att kunna ta hand om patienten utan att skickas mellan olika instanser finns vi under ett tak. Vi har tre huvudspecialiteter, infektion, kärlkirurgi och hud. Vi kan här arbeta nära vandra kring patienten och tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra patienters välmående.  
Sårcentrum firar i år 20-årsjubileum och vi har nyligen flyttat in i helt nya lokaler. Vill du vara en del av vårt sårcentrum när vi utvecklas för framtiden ska du hänga med nu!   

Vi har en arbetsgrupp med hög kompetens där många av oss arbetat på avdelningen länge. Många var med när avdelningen startade och tillsammans kommer vi forma sårcentrum så att vi följer med i den omställningen som vården just nu genomgår. VG-regionen har satt upp målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Här på sårcentrum i Skövde finns en riktigt bra grund för att kunna uppfylla det målet. Vi är måna om att hela tiden arbeta med att kunna ha en god arbetsmiljö, där personalen trivs och känner sig delaktiga i vardagen och i utvecklingen av verksamheten. Vi är med i utvecklandet av nya system för att omvårdnadsarbetet ska kunna ta del av den IT-utveckling som hela tiden pågår i samhället. Vi finns nu på plan 4, gul gata i nya fina lokaler som gett oss en mycket trivsam arbetsmiljö. Här har vi fått ett nära samarbete med njurmedicinavdelningen som ger oss en möjlighet att stärka varandra när vi behöver extra stöd. 
Sårcentrum är en vårdavdelning med 16 vårdplatser. På avdelningen ingår du i ett infektionsteam eller ett kärlteam. Men du kommer att arbeta med patienter från hud, kärlkirugi och infektion. Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans kring patienten. Vi har också en sekreterare som är knuten till avdelningen, hon kallar hud- och kärlkirurgipatienter för elektiv behandling, planerar kärlkirurgernas operationsprogram och skriver diktat. 

Arbetsuppgifter 

Hos oss kommer du få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som sjuksköterska kommer du att få arbeta självständigt och med ett nära samarbete med våra undersköterskor, som är specialiserade på sårvård. 
Vi jobbar tätt tillsammans alla professioner på sårcentrum. Som sjuksköterska här har du bra stöd i övriga arbetsgruppen. Tack vare att vi har många som varit här länge finns alltid stöd att få i alla typer av situationer och när du behöver få svar på olika frågor.  
Arbetet på avdelningarna sker tvärprofessionellt med sjuksköterska, undersköterska, läkare, dietist, kurator, arbetsterapeut, fotterapeut och fysioterapeut. I arbetet ingår också att vara konsult åt kommunen och andra enheter på sjukhuset, som sårrelaterade frågor. Vår erfarna personal bemannar också bensårmottagning och trycksårskonsulten tillsammans med hudmottagningen. Du kommer att få en bredd i din kompetens. Vi uppmuntrar också till vidareutbildningar inom de områden vi har här. 
Under året har vi haft möjlighet att starta upp med kompetensstöd på avdelningen. Detta genom att vi har en mycket erfaren sjuksköterska som på dagtid finns som extra stöd för ny personal, kliniskt basår och för hela personalgruppen. Detta ger oss också större möjlighet att hjälpa dig att utvecklas i din profession.  

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. 
Som person ser vi att du är ansvarstagande, tydlig och strukturerad. Du har en vilja att hela tiden utvecklas och att utveckla verksamheten. Du har ett professionellt förhållningssätt och förmåga att motivera patienten för att bli den självklare medaktören i sin behandling som vi strävar efter. För oss är det viktigt att lära av varandra och att göra alla delaktiga i arbetet kring patienten. Vi uppskattar att människor är olika och ger dig möjlighet att utveckla dina egna intresseområden i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.  

Övrigt 

Vi intervjuar löpande, vänta inte med din ansökan. Om du har några frågor till oss, är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3404
Kontakt
  • Annie Axelsson, enhetschef, 0725 - 31 43 95
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500 - 43 19 36
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-07-29

Retour aux postes vacants