Södra Älvsborgs Sjukhus

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vi söker en vårdenhetschef till strokeavdelningen och strokemottagningen inom Neurolog- och rehabiliteringskliniken.

Om kliniken och strokeenheten
Neuro- och rehabiliteringskliniken på SÄS har ett stort fokus på att utveckla vården och rehabiliteringen för våra patienters bästa-tillsammans med både patient och medarbetare.
Vi arbetar aktivt med att göra patienten mer delaktig i vården, och arbetar för att successivt införa ett personcentrerat arbetssätt.

Enheten är inriktad mot patienter som drabbats av stroke. Avdelningen tar emot patienter dygnet runt direkt från akutmottagningen och ansvarar även för patienternas vård och rehabilitering under perioden då det krävs slutenvård. Vi har också en strokemottagning kopplad till avdelningen. På strokemottagningen följer vi upp patienter som varit inneliggande med strokediagnos och som är utskrivna till hemmet. På strokeenheten har vi ett gott samarbete med rehabiliteringsmedicinsk vårdavdelning för våra yngre patienter, för fortsatt rehabilitering.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta som chef i delat ledarskap och vara ledare i en dynamisk och utvecklingsorienterad verksamhet. Ditt ledarskap skall präglas av ett engagemang utifrån vår vision och värdegrund. Som vårdenhetschef har du förmåga att ta initiativ, se till helheten och på ett ansvarsfullt sätt arbeta utifrån uppsatta mål. Du är direkt underställd sektionschef och är en del av klinikens ledningsgrupp. I det delade ledarskapet har du delat ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi, utveckling och personal.

För att trivas hos oss känner du dig bekväm med ett närvarande ledarskap där du tillsammans med medarbetarna tillser att önskvärda resultat uppnås. Du vill vara med och skapa förutsättningar för en god och patientsäker vård, en god arbetsmiljö och delaktighet i förändrings- och utvecklingsarbete på enheten. I ditt ledarskap har du en stor tilltro till medarbetarnas egen kraft och kompetens att finna lösningar och förbättringar i det vardagliga arbetet.

Din profil
Vi söker dig som har

  • Relevant utbildning
  • Erfarenhet av chef- och ledarskap.
  • Trivs med att arbeta i team.
  • Meriterande är om du har kunskap inom strokevården

Vidare har du en vilja att verka mellan enhets- och klinikgränser där det gemensamma resultatet för patienten är vägledande. Du har en god förmåga och erfarenhet att hantera komplexa situationer, god social kompetens och en välutvecklad kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

  • Ett utmanande arbete i en spännande klinik som jobbar för att utveckla vården
  • En aktiv roll i klinikens ledningsgrupp
  • Utveckling i chef/ledarskapsfrågor

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2820
Kontakt
  • Margareta Wass, sektionschef, 033-616 14 67
Facklig företrädare
  • Ann-Marie Pettersson, Kommunal, 033-616 20 37
  • Ellinor Johansson Vårdförbundet, 033-616 21 92
Publicerat 2019-04-25
Sista ansökningsdag 2019-05-17

Retour aux postes vacants