Kungälvs Sjukhus, Psykiatri gemensamt, BUP-mottagning Stenungsund

Vill du bli en del av Nya Kungälvs sjukhus – det växande akutsjukhuset med ett varierande sjukdomspanorama som präglas av nära samarbete och korta beslutsvägar? Vi har ett personcentrerat arbetssätt där patienten sätts i fokus och medarbetarna ges en utvecklande och trivsam arbetsmiljö.
Sjukhuset befinner sig i ett spännande utvecklings- och expansionsläge där om- och tillbyggnad pågår för att möta framtidens vårdbehov.
Vårt mål är att ge högsta kvalitet i det medicinska omhändertagandet.

Beskrivning
Psykiatriska kliniken har som en av få kliniker i landet barn- och ungdomspsykiatri och vuxenpsykiatri samlat under en gemensam verksamhetschef. Detta underlättar och möjliggör snabb informationsöverföring, främjar samarbete samt ökar möjligheten till korta beslutsvägar. Inom kliniken hjälper vi varandra även utanför den egna uppgiften. Vi samarbetar inom enheten och mellan enheterna. Vi har en lång samverkanstradition med de kommuner vi verkar i. Vi har tre BUP-mottagningar inom kliniken.  Mottagningen i Stenungsund ligger belägen i centrum precis vid havet. Det finns goda förbindelser med såväl buss som tåg till och från Göteborg/Uddevalla.

Arbetsuppgifter
Inom BUP står vi inför stora utmaningar i form av ökat antal barn som söker vård på specialistnivå, vilket medför ändrade arbetssätt. Vi står nu i begrepp att utveckla vår verksamhet. Inom BUP erbjuder vi redan idag ett flertal gruppbehandlingar, exempelvis Kontakt för ungdomar med autism, föräldrautbildningar för barn med autism och ADHD samt Connect som bygger på anknytningsteori.

Tjänsterna är nya och du kommer att vara delaktig i att utforma nya behandlingar, fler patienter ska erbjudas gruppbehandling som en första insats efter bedömning. En sådan är psykopedagogisk basbehandling, som utvecklats för att vårda patienter med depression.
Vi planerar även att arbeta mottagningsövergripande i större omfattning än tidigare vilket innebär att du även kan få tjänstgöra i Kungälv där vi har två mottagningar som tar emot patienter från kommunerna Ale och Kungälv.

Arbetet sker i team men också självständigt. Vi har ofta kontakt med vårdgrannar, skola och socialtjänst.

Kvalifikationer
Du är socionom, psykolog eller har annan lämplig högskoleutbildning och ett intresse för att arbeta med barn, ungdomar och deras föräldrar i olika typer av grupper. Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga och vill utveckla nya arbetssätt. Och inte minst – bli vår nästa arbetskamrat. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning på psykiatriska kliniken.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2766
Kontakt
  • Ann-Katrin Bjersing, t f enhetschef, 0303-980 55
Facklig företrädare
  • Aron Odin, SACO, 0303-984 40
Publicerat 2019-05-09
Sista ansökningsdag 2019-05-23

Retour aux postes vacants