Forskningsenheten, Södra Älvsborgs Sjukhus

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Forskning och innovation på SÄS
Sjukhuset har en tydlig ambition och strategi för forskning och innovation (FoI) med en stark koppling till klinisk verksamhet. Forsknings- och innovationsrelaterade resurser styrs mot tre strategiska områden: klinisk patientnära forskning, innovationer för framtidens sjukvård och nya arbetssätt i vården. Sjukhuset driver forsknings- och innovationsprojekt inom flera områden och arbetar aktivt för att etablera starka samarbeten kring forskning och innovation, främst inom Västra Götalandsregionen och lokalt i Boråstrakten.
Sjukhuset erbjuder ett komplett stöd för forskning och innovation och har samlat detta stöd i en central forskningsenhet. På forskningsenheten arbetar sjukhusets forskningschef, tre forskningsledare, en forsknings- och innovationsledare samt en forskningsadministratör.
Sjukhusets kliniska forskare, doktorander och innehavare av forskningstjänster är knutna till enheten under den forskningsrelaterade delen av sina uppdrag. Under 2019 kommer även en verksamhet för klinisk prövning att starta.
Webbplats http://www.vgregion.se/sas/Forskning/ 

Är du vår nya samordnare för innovation och klinisk prövning?
De huvudsakliga uppgifterna för tjänsten som samordnare är att stötta alla de aktiviteter som ingår i sjukhusets övergripande verksamhet kring innovation och klinisk prövning. I tjänsten ingår att starta upp och samordna verksamheten för klinisk prövning, att projektleda samverkansprojekt med aktörer inom life science eller delta som koordinerande part/projektdeltagare i projekt. Det ingår även att hantera förfrågningar från externa parter, t ex företag och akademi, att kommunicera kring dessa samt att skapa möjligheter till externfinansiering.

Du ansvarar för samordning, administration och dokumentation av de innovationsprojekt och kliniska prövningar som genomförs på olika enheter på sjukhuset. Du ska även kunna identifiera behov som kan leda till utveckling och innovation, coacha projekt och bistå med rådgivning i frågor gällande regelverk inom klinisk prövning och medicinteknik.
Arbetet som samordnare för innovation och klinisk prövning kräver ett genuint intresse för utveckling, klinisk prövning och innovationer för vården. Du förväntas skapa och förmedla kontakter med och mellan aktörer inom life science (industri, sjukvård, akademi och olika stödfunktioner inom regionen) och representera förvaltningens verksamhet kring klinisk prövning och innovation i offentliga forum, regionalt och lokalt. En nära samverkan sker med de regionala verksamheterna Gothia Forum och Innovationsplattformen.

Du förväntas även kunna stimulera och entusiasmera, i interna och externa sammanhang, kring frågor som rör forsknings- och innovationsprojekt och bidra till ett innovativt klimat där medarbetarna uppmuntras till att ta vara på kreativitet och innovationsförmåga. Detta innebär även att aktivt samarbeta med olika funktioner inom vården, inkl. stödfunktioner, och knyta kontakter som kan skapa värde i innovationsprojekt.

Din profil
Arbetet som samordnare kräver en förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du förväntas arbeta nära enhetens forsknings- och innovationsledare. Vissa arbetsuppgifter kan vara gemensamma. Alla medarbetare på forskningsenheten förväntas bidra till att skapa en god miljö för forskning och innovation på sjukhuset och arbeta för transparens och likvärdiga möjligheter till forskning och innovation på SÄS. En viktig del i detta är att tillsammans med dina arbetskamrater vara tillgänglig för medarbetare samt delta i gemensamma aktiviteter på forskningsenheten. Forskningsenheten arbetar också nära sjukhusets utvecklingsstab.

Vi söker dig med lämplig akademisk examen eller dokumenterad erfarenhet av arbete i akademisk miljö. Du ska ha erfarenhet av att koordinera projekt och processer samt erfarenhet av att arbeta med kliniska prövningar.

Erfarenhet från verksamhetsutveckling, tjänstedesign och/eller produktutveckling är meriterande. Ledarskapserfarenhet, t ex som projektledare, teamledare eller chef, och erfarenhet av arbete i vården är meriterande.
Du har god datorvana, arbetar obehindrat i Officepaketet och är förtrogen med att arbeta i databasbaserade ansöknings- och administrationssystem. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i text och tal på svenska och engelska.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt har lätt för att knyta nya kontakter. Du måste känna dig bekväm med att tala inför större grupper och hantera medarbetare i många olika funktioner. Initiativrikedom, eget driv, nyfikenhet och problemlösning är förmågor som är viktiga för att lyckas i rollen. Vi ser även att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga. Erfarenhet av arbete med e-hälsofrågor är meriterande. Du ska vara förtroendeingivande och ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Du behöver också vara serviceinriktad.

Vi ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Vi genomför urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/338
Kontakt
  • Marie Rusner, forskningschef, 033-616 24 77, 070-265 03 74
Publicerat 2019-01-15
Sista ansökningsdag 2019-02-14

Tillbaka till lediga jobb