Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri, Enhet 4

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Utredningsenhet 4 är en av två enheter inom Rättspsykiatrin som är säkerhetsnivå 1, vilket är den högsta säkerhetsnivån i Sverige. Vi har 12 vårdplatser och har Göteborg med omnejd som upptagningsområde. Hos oss genomgår patienterna kortare utredningar av funktion och vårdbehov för ställningstagande till behandling innan patienten slussas vidare till rätt enhet inom vårdkedjan för fortsatt rehabilitering. Vi tar även emot patienter för återinläggning som behandlas i öppenvård samt särskilt vårdkrävande patienter i behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som skötare har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete på säkerhetsnivå 1, vilket bland annat innebär utökad självskyddsträning och regelbundna säkerhetsutbildningar. När du jobbar natt omfattas du av dubbel nattob och förkortad arbetstid. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete. Inom rättspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds du möjlighet till kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö på säkerhetsnivå 1.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som skötare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva omvårdnad, observera och dokumentera. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten. I din roll som skötare har du en motiverande, stöttande och aktiv roll för patienten. På utredningsenheten är observation av patienten en stor och viktig del i ditt arbete där du som skötare tillsammans med dina kollegor har ett stort ansvar för patientsäkerheten. Du utbildas parallellt inom självskydd och säkerhet. Dina arbetsuppgifter är omväxlande då patientens vårdbehov varierar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad undersköterska /skötare. Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Du har ett högt säkerhetstänk och ska kunna delta fysiskt vid självskyddsträning. Erfarenhet från psykiatri samt nattarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg/Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/148
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Karolin Gleby, 031-343 79 42
Facklig företrädare
  • Kommunal, Elisabeth Johansson, 031-343 79 40
  • Kommunal, AnneLie Fjellman, 031-343 79 40
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-24

Retour aux postes vacants