Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Är du intresserad av och kan se utmaningen i att arbeta med och planera en långsiktig vård som leder till att patienten kan återgå till ett gott liv i samhället igen? Då är du välkommen att söka denna tjänst! Inom Rättspsykiatrin i Skaraborg arbetar Du både nära patienten och nära ett flertal olika proffessioner. Enheten består av 24 platser för patienter i sluten rättspsykiatrisk vård samt ett utslussningsteam som arbetar med patienterna i utslussningsskedet samt i öppenvård.

Rättspsykiatrin flyttade in i nybyggda lokaler under 2012 och både antal patientplatser och personalstyrka utökas. Lokalerna är byggda för att vara en god, läkande vårdmiljö för patienten, tillika en trevlig arbetsmiljö för personalen. Hos oss bedrivs även ett forskningsprojekt kring vårdmiljön.

Du har tillgång till regelbunden handledning.

Rättspsykiatrin har ett lönetillägg på 1500 kr i månaden utöver grundlönen.

Arbetsuppgifter

En av våra psykiatrisjuksköterskor i vårt utslussningsteam, PSL-teamet, slutar och därför söker vi en ny medarbetare.

Teamet består av tre psykiatrisjuksköterskor och en skötare. Ni arbetar nära varandra och planerar arbetet för patienterna i öppen rättspsykiatrisk vård. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete, hembesök och bedömningar. Ett annat uppdrag är att bistå klienter inom kriminalvården som har ett psykiskt illabefinnande och behöver psykiatriska insatser efter frigivning. I PSL-teamet är arbetstiden förlagd till dagtid vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du specialistutbildning i psykiatri är det meriterande och arbetserfarenhet inom psykiatri krävs. Då arbete inom psykiatrisk vård ofta innebär långa vårdtider är det viktigt att du har lätt för att skapa goda och proffesionella relationer till dina klienter för att bygga upp ett stort förtroende. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och du skall ha intresse av att arbeta med rättspsykiatriska patienter och deras speciella behov.

Då tjänstgöringen innebär hembesök krävs det att Du har B-körkort. Verksamheten har tjänstebilar som tillhandahålls.

Villkor

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/2586
Kontakt
  • Enhetschef Greger Karlsson, 010-473 41 61, 072-201 76 91
  • Enhetschef Annika Tshibanda, 010-473 41 51, 070-082 22 41
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-43 19 36
Publicerat 2013-07-09
Sista ansökningsdag 2013-07-30

Retour aux postes vacants