Koncernkontoret, Avdelning Koncerninköp

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kultur, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Koncerninköp har som uppdrag att svara för strategisk upphandling och lokal inköpsservice för Västra Götalandsregionens samlade behov av varor och tjänster. I uppgiften ligger att bryta ny mark och att genomföra offentliga upphandlingar inom nya områden med koncernnytta och professionalism som ledstjärna- allt för att tillföra resurser till kärnverksamheterna. Västra Götalandsregionen upphandlar till ett årligt värde av cirka 14 miljarder kronor och är en av de största aktörerna på marknaden. Koncerninköp består av 7 enheter med totalt cirka 150 medarbetare.

Ditt uppdrag

Nu söker vi en Inköpssamordnare till vår upphandlingsenhet; IT & FM tjänster. I uppgiften ingår att vara administrativt stöd till upphandlarna inom enheten såsom diarieföring, avtalsvård, avtalsförlängningar, sammanställning av inköpsstatistik och administration av produktkataloger. Även enklare upphandlingar kan förekomma.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Dina kvalifikationer?

 • Du har tidigare erfarenhet från inköpsarbete
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du har god vana av att arbeta i MS Office

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med LOU
 • Relevant utbildning

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Inköpssamordnare är det viktigt att du är självgående och har ett kreativt förhållningssätt vid problemställningar. Arbetet innebär flera olika kontaktytor vilket medför att det är viktigt att du agerar på ett förtroendeingivande sätt och har ett professionellt bemötande, även under tidspress. Du ska tycka om att ha struktur och ordning och reda. Du har också ett strategiskt förhållningssätt i din yrkesroll och kan se din roll i ett större sammanhang.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling. 

Hittar du också drivkraft i att arbeta för ”Det goda livet”- Västra Götalandsregionens vision om ett hållbart samhälle – har du stora möjligheter att trivas hos oss!

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Om-Vastra-Gotalandsregionen/Regionorganisationen/Regionkansliet/

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7541
Kontakt
 • Mats Löfquist, enhetschef, 0706- 26 04 76
Facklig företrädare
 • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
 • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-20

Retour aux postes vacants