Om Västtrafik

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu två systemingenjörer till avdelningen IT-Trafiknära utrustning. Du kommer att få möjligheten att jobba i en spännande och intensiv bransch där det händer mycket. Arbetet sker nära övrig verksamhet med många olika kontaktytor, både internt och externt.

Avdelningen har tio medarbetare som jobbar med Utrustningshantering, Projektledning, Förvaltning, Test och Löpande tekniskt underhåll för våra system. I rollen som systemingenjör ansvarar du för förvaltning av tilldelade system och utrustning samt dess tillhörande tjänster, i detta ingår bland annat:

  • Livscykelhantering
  • Operativ drift, ärende- och problemhantering
  • Uppföljning av utrustning/teknik
  • Löpande kvalitetsarbete
  • Release och förändringshantering av mjukvara
  • Kravställning vid teknik- och tjänsteupphandlingar

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten bör ha kompetens inom fordonselektronik, inbäddade IT-system, nätverk och mobil kommunikation. Erfarenhet av komplexa systemlösningar är en merit. Du har erfarenhet av teknisk dokumentation, god insikt i ITIL- och underhållsprocesser samt gärna Lean/Agil-erfarenhet. Du är också van att delta i projektdrivet arbete.

Utöver svenska behärskar du engelska i tal och skrift, har förmågan att dokumentera och förmedla kunskap samt är analytisk och noggrann. Du skall även ha erfarenhet av att koordinera resurser vid incidenter och problemanalys. Du bör ha högskoleutbildning eller lång arbetslivserfarenhet inom för tjänsterna relevanta områden.

Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Villkor

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med arbetsplats i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast 27 januari 2019.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Peter Johansson, avdelningschef Trafiknära utrustning, telefon 031-62 91 01 eller peter.johansson@vasttrafik.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7475
Publicerat 2018-12-04
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Retour aux postes vacants