Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill arbeta som sektionschef på Sveriges största enhet för anestesi och intensivvård?

Om verksamheten

Verksamhetsområde Anestesi, Operation, Intensivvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (AOI) är Sveriges största enhet för Anestesi och Intensivvård. Här bedrivs högspecialiserad vård inom ett flertal områden. Verksamheten är indelad i sektionen för intensivvård, två sektioner för anestesi samt sektionen för forskning, utbildning, kvalitét och patientsäkerhet. Verksamheten har cirka 570 medarbetare.

AOI på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver forskning, utveckling och undervisning i samarbete med Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin. Verksamheten bedrivs på sju operationsavdelningar med totalt 40 operationssalar, preoperativ mottagning, tre postoperativa enheter samt två intensivvårdsavdelningar med 28 platser.

Om arbetsuppgifter

Som sektionschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för läkarna i sektionen för intensivvård. I uppdraget ingår att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Information, kommunikation, samarbete och tydlig återkoppling är viktiga nyckelbegrepp. I uppdraget ingår 50% klinisk tjänstgöring. Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

I arbetet ingår att fullgöra sjukhusets kärnuppdrag för vård, utbildning och forskning. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Du ska även ha kompetens som bakjour och vara disputerad, alternativt ha pågående forskning till medicine doktor. Har du erfarenhet av arbetsledning eller annat ledningsuppdrag är detta meriterande.

Vi söker en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga, såväl internt som externt, bidrar till att leda verksamheten framåt. För uppdraget som sektionschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla sektionen med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten.

Du har god kommunikativ förmåga och ett prestigelöst sätt som skapar engagemang och delaktighet för att inspirera och utveckla andra. Du är bra på att skapa en god arbetsmiljö och se till helheten. Du har ett genuint intresse att leda andra och mod att fatta beslut. Du förutsätts arbeta mot uppsatta mål och följa upp resultatet. Vid rekrytering läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper.

Som medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset krävs att du delar vår värdegrund - Tillsammans FÖR patienten MED patienten!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7374
Kontakt
  • Verksamhetschef, Henrik Sundeman , 072 - 452 21 79
Facklig företrädare
  • SACO, Ellinor Wisén , 070 - 245 76 61
  • Vision, Sonja Oldvén , 070-082 28 10
  • Kommunal, Lotta Björk 070 - 081 65 13, Vårdförbundet, Annika Wettergren 031 - 342 33 50
Publicerat 2018-11-29
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Retour aux postes vacants