Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Var med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare varje dag. Med ansvar för övervakning och analys av säkerhetshot är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Vårt team växer och får utökat ansvarsområde så nu söker vi en IT-tekniker med fokusområde It-säkerhet. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer. 

 

Ditt uppdrag
I befattningen IT-Tekniker med rollen IT-Säkerhetsanalytiker kommer du ingå i ett säkerhetsteam på VGR IT och arbeta med övervakning och analys av säkerhetshot mot Västra Götalandsregionens förvaltningar.

Du kommer att arbeta med att göra djupare analyser baserat på information från våra säkerhetsapplikationer, som bygger på brandväggsloggar, applikationsloggar, nätverksflödesdata och andra relevanta källor. Du kommer vara en del av vårt Security Operations Center. På sikt kan tjänsten innebära skiftarbete.

Dina möjligheter hos oss 
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Du bidrar med din kompetens och erfarenhet
För befattningen IT-Tekniker med rollen IT-Säkerhetsanalytiker har du eftergymnasial utbildning inom IT/IT-säkerhet eller motsvarande, du ska ha djup dokumenterad kunskap inom IT-säkerhet. Du har god analytisk förmåga med fallenhet för att finna mönster i stora mängder data, du har ett genuint intresse för teknik och informationssäkerhet och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av SIEM-verktyg och andra säkerhetsapplikationer.

Då tjänsten kan komma att säkerhetsklassas så ställs krav på svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och arbetar utifrån vår värdegrund:  

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. 
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. 
  • Feedback bidrar till vår utveckling. 

 

Övrigt  
Läs mer om våra förmåner här!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7455
Kontakt
  • Robert Sörqvist, 0730-668269
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, yvonne.ei.jagersjo@vgregion.se
Publicerat 2021-11-17
Sista ansökningsdag 2021-12-08

Takaisin avoimiin työpaikkoihin