Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Med support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Vi söker en IT Tekniker till vårt drift- och utvecklingsteam för Print. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill bli en del av vårt leveransteam för applikations-paketering. Som medlem i teamet kommer du att arbeta med paketering av Västra Götalandsregionens applikationer och förbereda dem för automatisk distribution. Teamet är uppdelat i olika roller: Utredare, paketerare och distributörer. Utredare har fokus på kontakter med beställare och kunder och hanterar inkommande beställningar och acceptanstest av färdiga paketeringar. Distributörer ansvarar för uppgraderingar och avvecklingar av applikationer via Configuration Manager. Paketeraren är den tekniska kompetensen som fokuserar på problemlösning och olika paketerings-tekniker för att hitta rätt metod för automatiska, tysta installationer. Vi arbetar enligt eKlients standardiserade paketeringspolicy och använder flera av eKlients verktyg för att hantera applikationer.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Problemlösning för att automatisera installation där leverantörs-setup inte har default silent-stöd
 • Bygga egna msi-installationer
 • Powershell-scripting

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjligheten att genom digitalisering vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Vi har kontor i Mölndal, Vänersborg, Borås, Skövde.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer: 

Vi söker dig med djup kunskap om klientoperativsystem (Windows) såsom registerhantering, GPO, applikationsinstallationer, drivrutiner och användarprofiler. Du har flera års tidigare erfarenheter av applikations-paketering och mycket goda kunskaper i msi-teknik med fokus på verktygen Adminstudio/Installshield. Du har djupa kunskaper i Microsofts Configuration Manager och erfarenhet av att arbeta med VMware Workstation. Du är bekväm med scripting via Powershell.

Som person är du noggrann, ansvarstagande, initiativrik, har en positiv attityd och ett personligt engagemang. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift och har en mycket god dokumentationsförmåga. Ditt teknikintresse är genuint och du är nyfiken på nya tekniska lösningar. Du tycker om problemlösning och att utveckla/standardisera arbetssätt.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om eKlients arbetssätt och verktyg
 • Kunskap och erfarenhet av ServiceNow ärendehanteringssystem
 • Kunskap och erfarenhet gällande agilt arbetssätt enligt scrummetodiken samt ITIL

Du innehar god samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt präglas av stort kundfokus och förståelse för hur IT påverkar kunden och dess verksamhet. Kompetensutveckling är viktigt för dig, både för egen del och även för dina kollegor.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas vilket ställer krav på svenskt medarbetarskap.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Vänersborg, Borås, Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2580
Kontakt
 • Karin Thimell Vlahov, sektionschef , 072-4530870
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb