Sjukhusen i väster, Akutmottagning, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vem är du?
Är du en nyutexaminerad sjuksköterska som brinner för akutsjukvård? Vill du vara med och göra skillnad för patienter som behöver akut sjukvård? Då har vi den perfekta tjänsten för dig!

Du är ödmjuk, ambitiös och upplevs som en glad och positiv person. Du är engagerad och tycker om att arbeta i en miljö med varierande tempo. Som person vill du utvecklas, lära mer och är inte främmande för att hugga i där det behövs. Är du dessutom flexibel och har god samarbetsförmåga är du definitivt rätt person för oss. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Vi vet att starten som nyutexaminerad kan vara intensiv. Därför ger vi dig fyra veckors bredvidgång för att du ska känna dig trygg i din roll. Under din bredvidgång får du testa de olika funktionerna/rollerna som vi har på akutmottagningen - kirurgi, medicin, triage, ambulans med mera. Efter din fyra veckors bredvidgång får du en uppföljning, önskar du då utökad bredvidgång kan vi erbjuda dig detta.

På akutmottagningen är alla medarbetare indelade i sex olika lag med en tilldelad sektionsledare som tar ett extra ansvar för dig. Sektionsledaren är sammankallande för lagmöten som äger rum var 6:e vecka. Vi jobbar också nära arbetsplatsens skyddsombud från Kommunal, Vårdförbundet och Läkarförbundet. Efter ca tre månader erbjuds du ett uppföljningssamtal med chef för att du ska få möjlighet att reflektera och utvärdera din första tid hos oss, kanske önskar du extra stöttning i något moment.

I vårt dagliga arbete jobbar vi i team med läkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut. Vi har även Receptarie i vården som hjälper till och stöttar medarbetarna gällande läkemedel,  administratörer som hjälper till med att skriva in patienter och vaktmästare som hjälper till med patienttransporter dygnet runt.  När du är färdig med din bredvidgång och börjar arbeta självständigt startar du med grundpositioner, efter du har arbetat en tid hos oss får du gå utbildningar för att kunna arbeta i fler positioner/funktioner. Utbildningar som erbjuds är t ex avancerad HLR, trauma och andra larmutbildningar.

Hos oss på akutmottagningen träffar du patienter med flera olika symtom/sjukdomar inom medicin, kirurgi och ortopedi. Du arbetar i en stor arbetsgrupp inom många olika yrkeskategorier som är öppna för att svara på dina frågor. Arbetsmiljön präglas av glädje och framåtanda.

Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter på akutmottagning.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska.

Kliniskt basår
För dig som är nyutexaminerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska ingår Kliniskt basår under det första året i din tillsvidareanställning. Kliniskt basår innehåller föreläsningar, processorienterad omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Det ingår även att gå bredvid i andra verksamheter, för att du ska få en bredare förståelse för sjukhuset där du arbetar. Detta är en satsning som görs för att ge dig möjlighet att ytterligare utvecklas i din profession och bygga upp din yrkesidentitet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2565
Kontakt
  • Jessica Norrgård, vådenhetschef, 0303-98201, 0767-219327
  • Alexandra Vatant, vårdenhetschef, 0730-658069
Facklig företrädare
  • Gunilla Moberg, Vårdförbundet, gunilla.moberg@vgregion.se
  • Anna Berntsson, Vårdförbundet, anna.h.berntsson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb