Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Verksamhet Kirurgi på Östra sjukhuset tillhandahåller kirurgisk sjukvård åt invånarna i Göteborg med kranskommuner samt högspecialiserad vård inom främst gastroenterologisk kirurgi med både region- och riksuppdrag. Vi är knappt 300 medarbetare varav drygt 40 läkare. Inom verksamhetsområdet pågår utvecklings- och undervisningsarbete och vi har en bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Verksamheten har tre slutenvårdsavdelningar och en stor öppenvårdsverksamhet. Kolorektalsektionen är Sveriges största kolorektala enhet, med stor erfarenhet av rekonstruktiv kirurgi vid IBD samt nationella uppdrag inom HIPEC och avancerad bäckenkirurgi inklusive analcancer. Vi bedriver avancerad kolorektal cancerkirurgi och har kompetens för både öppen och minimalinvasiv teknik, såväl konventionell laparoskopi som robotkirurgi. Till kolorektalsektionen remitteras komplexa fall från regionen, huvudsakligen cancer och avancerad IBD.

Som universitetssjukhus bedriver vi klinisk undervisning på alla nivåer. På sektionen handleder vi medicine kandidater, AT-läkare, ST-läkare inom kirurgi samt ST läkare/specialister från andra specialiteter som randar sig inom kolorektalkirurgin. Vi bedriver också forskning inom våra kliniska fält för att driva utvecklingen framåt. Vi har forskare med såväl regionala som nationella anslag och ser gärna fler forskningsaktiva inom sektionen. Vi har goda möjligheter att bistå vid handledning av studenter och blivande doktorander.

Till sektionen hör en vårdavdelning samt kirurgmottagning, kolorektalmottagning och stomimottagning.

Om tjänsten

Som överläkare kommer du att arbeta huvudsakligen med patienter med avancerad kolorektal cancer och IBD samt en del benigna kolorektala tillstånd. Du handlägger patienterna på mottagning, avdelning och operation. Du deltar i bakjoursverksamhet och vid undervisning av läkare under utbildning. Du har möjlighet att bedriva forskningsverksamhet efter eget och verksamhetens intresse.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistläkare inom kirurgi med subspecialisering i kolorektalkirurgi. Du har stor klinisk erfarenhet och bakjourskompetens. Forskning är meriterande, liksom ackreditering som kolorektalkirurg.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och hur dina styrkor kommer till sin rätt i uppdraget och i verksamheten som helhet. Som person är du strukturerad och noggrann. Du värdesätter teamarbete och har god samarbetsförmåga.

Tjänsten är ett föräldravikariat på cirka 12 månader.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2472
Kontakt
  • Sektionschef, Dan Asplund, 031–3436168
Facklig företrädare
  • Västra Götalands läkarförening, Arild Saether , 031–3434439
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb