Naturbruksförvaltningen, Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder alla våra gymnasieelever möjligheten att bo på internat. Många har långt att resa och internatet blir en förutsättning för att kunna studera på annan ort än på hemmaplan. Det övergripande målet för verksamheten är att stödja eleverna mot måluppfyllelse i skolan och att eleverna känner sig trygga och får en meningsfull fritid. Vi erbjuder elever i behov av stöd ett förstärkt boendestöd inom ramen för biståndsbeslut i elevens hemkommun.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Vi söker nu dig som vill arbeta som fritidsassistent/fritidsledare på skolans internat. I arbetet ingår det att ha kontakt med föräldrar till elever samt en god kontakt med de övriga i arbetslaget. I verksamheten anordnas olika kvällsaktiviteter, initierade av personal eller av elever själva. Under arbetspasset tar du dig tid för pratstunder och ger vuxenstöd kring det som eleverna har behov av. Tillsammans med kollegor ansvarar du för att upprätthålla god ordning på internatet så att alla ska trivas, känna sig trygga och utvecklas så långt som möjligt. Arbetstiderna är förlagda till eftermiddagar, kvällar, nätter och morgnar.

Du behöver vara socialt lagd och ha lätt för att skapa relationer med ungdomar. Du ska vara en vuxen förebild med stor ansvarskänsla och professionalitet. Vi arbetar lågaffektivt och stödjande i alla lägen. Du bör också känna dig trygg i att hålla i kvällsaktiviteter för ungdomar.

I tjänsten finns också möjlighet till ett 3 årigt tidsbegränsat uppdrag som arbetslagsledare för hela arbetsgruppen som omfattar fritidsassistenter och boendestödjare. Vi utgår från personlig lämplighet och erfarenhet när vi utser arbetslagsledare där även interna sökande kan vara aktuella.

Kvalifikationer - Vi söker dig som:

  • Har eftergymnasial utbildning som fritidsledare eller socialpedagog. Du kan också ha annan utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer. 
  • B-körkort för manuell växellåda.
  • God IT-kunskap.

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete inom skola eller liknande internatverksamhet.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid en positiv attityd och att du har service- och ansvarskänsla. Du måste tycka om att arbeta med människor - du möter elever och personal varje dag. Skolorna präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.

Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, tålmodig samt initiativrik. Du behöver kunna lösa problem som kan uppstå på egen hand samt tillsammans i grupp. Arbetslaget ansvarar gemensamt över fasta aktiviteter som erbjuds på internatet.

Villkor:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med schemalagd arbetstid. Tillträde enligt överenskommelse, 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Intervjuer kommer genomföras 25-27/6.

För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett utdrag via Polismyndigheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2394
Kontakt
  • Sabina Knutsson, 0724538611
Facklig företrädare
  • Mary Larsson, 070-0206243
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb