Naturbruksförvaltningen, Biologiska Yrkeshögskolan

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
Biologiska yrkeshögskolan (BYS) söker lärare till hovslagarutbildningen. 

BYS är en yrkeshögskola, vilket innebär att hovslagarutbildningen ges på en tydlig eftergymnasial nivå. För att trivas i rollen som lärare på hos oss måste du vara lösningsfokuserad och självgående samt ha ett stort engagemang för utbildningen. Du tycker om att möta människor på ett positivt, serviceinriktat och pedagogiskt sätt. Du tar ansvar både när du arbetar självständigt och i grupp. Du är noggrann och följer de regelverk och de kvalitetskrav som uppdraget innebär. Du trivs i en ansvarstagande roll och drivs av att arbeta med utvecklingsprojekt.

Som lärare hos oss präglas du av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete. Tillsammans med utbildningsledare och kollegor utvecklar du en efterfrågad utbildning. 

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter är egen undervisning och handledning samt planering och övergripande ansvar för kurser. Du har kontakt med och är ett stöd till våra studerande. Rollen innebär kontakt med LIA-värdar och utveckling av LIA. Viss undervisning på gymnasial nivå kan förekomma (främst tappskokurs). Administration och systematiskt kvalitetsarbete ingår också.

Det finns möjlighet att delta i internationella projekt och utbyten. Det finns även möjlighet att delta i olika projekt inom kompetenscentrum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 4-5 års yrkeserfarenhet och är godkänd hovslagare av jordbruksverket. Du är yrkesverksam idag och har gesällbrev. Vi söker dig som är öppen, prestigelös, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du har en stor vilja och intresse för utveckling inom branschen och utbildningen. 

Meriterande kvalifikationer:

  • Mästarbrev eller likvärdig erfarenhet är meriterande
  • Pedagogisk utbildning eller erfarenhet av undervisning
  • Erfarenhet av att ha arbetat med hovslageri utomlands
  • Stort kontaktnät i näringen
  • Stort intresse för digitalisering
  • Erfarenhet av att ha hovslagarstuderande som lärlingar
  • Tävlingserfarenhet inom yrket

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vår rekrytering.

Villkor
I denna rekrytering söker vi två lärare. Tjänsterna är tillsvidare och fördelade enligt en på 60% och en på 40% sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse, sysselsättningsgraden kan diskuteras. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett utdrag på polisen.se.

Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 3 juli. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 60% eller 40%
Ort Axevalla Hästcentrum, Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2389
Kontakt
  • Sofia Hottöfjäll, rektor, 076-5450199
  • Amanda Landenmark, utbildningsledare, 073-0747925
  • Tobias Nilsson, arbetslagsledare, 073-0743820
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb