Folkhögskoleförvaltningen, Grebbestads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Grebbestads folkhögskola har cirka 150 studerande på långa kurser, fördelat på allmän kurs och profilkurs. Allmän kurs läser gymnasiegemensamma ämnen halva veckan och inriktningar andra halvan. Det är inriktningar som syftar till att kursdeltagarna får en chans att utöka sin behörighet inom ett intresseområde, men även prova en ny riktning i livet. På profilkurser kan de studerande undersöka och fördjupa sig i ett hantverk på heltid. Kursen främjar processer kopplade till kreativitet och skapande. Fokus på våra kurser är alltid den personliga utvecklingen och bildning genom medskapande. Grebbestad Folkhögskola har verksamhet året runt och på sommaren erbjuder vi korta kurser samt Bed and breakfast. Vårt internat spelar en viktig roll i skolans pedagogik och det finns möjlighet för cirka 60 studerande att bo där under året. I verksamheten är vi cirka 35 medarbetare.

Under sommarperioden har vi fortsatt mycket aktiviteter igång på skolan. Vi kör i första hand kortkurser och Bed and Breakfast men också lite andra event då det är många som besöker Grebbestad under sommaren.

Inför sommarperioden behöver vi förstärka vårt sommarteam med ytterligare några personer.  Skriv några rader om dig själv och dina tidigare erfarenheter inom servicebranschen, eller om detta är ditt första sommarjobb, så kontaktar vi er löpande för intervju och schemaplanering.

Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett arbetslag. Du har också en god förmåga att själv ta initiativ för att kunna lösa problem som kan uppstå.  Vi sätter stort värde i att du har en hög servicekänsla med gästen i fokus, gillar att möta människor och har viljan att vara med och forma en bra verksamhet under några få  men intensiva arbetsveckor.

Du kommer att ingå i skolans arbetslag för kök, lokalvård och vaktmästeri under sommaren och beroende på dina tidigare erfarenheter får du vara beredd på att rycka in där det behövs.

Under vecka 24 till 28 bedriver vi våra attraktiva sommarkurser som lockar deltagare från hela landet. Förutom kursveckan så bor de flesta deltagarna på skolans internat med helpension.

Under vecka 29 till 31 bedriver vi Bed & Breakfast och möter en stor mängd gäster som besöker Grebbestad under några dagar.

För att klara för- och efterarbete söker vi personal från 1 juni till slutet av augusti.

Vi vill att du i din ansökan preciserar vilka veckor du är tillgänglig för arbete då vi vet att flera av er som söker inte har möjlighet eller planerar att arbeta hela sommarperioden. Vi kommer sedan att tillsammans med de som kallas på intervju att planera ett arbetsschema för sommaren. Vecka 28 till 31 måste du räkna med att det kan ingå helgtjänstgöring enligt rullande schema, resterande veckor är arbetet förlagt måndag till fredag.

 

Arbetsuppgifter

Lokalvård: Städ av våra gemensamma lokaler, rumsstädning innan nya gäster checkar in.

Gemensamt för alla tjänster under sommaren är att du ingår i en arbetsgrupp som är villig att stötta upp varandra när det behövs så beroende på dina tidigare erfarenheter kan även kök och reception komma att ingå i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.

Erfarenhet från lokalvård från offentliga lokaler, hotell eller motsvarande är önskvärt och meriterande men inte ett krav.

Meriterande är goda språkkunskaper, i första hand svenska men också andra språk.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av folkhögskola och kan berätta om dina erfarenheter för våra gäster ser vi det som ett extra plus.

Rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer kommer att ske löpande även under annonseringsperioden och tillsättning kan komma att ske före sista annonseringsdag. Sök snarast.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-05-27 eller enligt överenskommse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100% enligt övernskommelse
Ort Grebbestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1904
Kontakt
  • Robert Karlsson, Rektor, 0705-955199
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb