Folktandvården, Tuve Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om oss


Vi arbetar i en positiv anda där teamarbete och utveckling av verksamheten är självklara inslag. Vi är en lärande klinik där vi lär oss av våra kompetenser samt hela tiden ser över ifall vi även kan lära oss av kompetenser och kunskap utanför vår egen klinik. Vi ställer upp för varandra och gör det lilla extra när situationen kräver det. Alla medarbetare tillsammans med ledning bidrar till teamkänsla och gör sitt yttersta att hjälpa våra patienter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Vi arbetar mycket delegerat, där tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor hjälper varandra med patienter, behandlingar och administration. Vi är vana vid att arbeta på fler rum och samtidigt upprätthålla patientsäkerheten. 

Våra värderingar är engagemang, samarbete och glädje. Dessa yttrar sig både genom vårt samarbete på kliniken men också genom att vi hjälper andra kliniker i Folktandvården. 

Vi är en utvecklingsinriktad klinik och har en bred kompetens inom barn- och vuxentandvård.

På vår klinik är vi 15 medarbetare och det finns 8 behandlingsrum. Vi arbetar med digitala vårdmöten samt andra moderna arbetssätt som distanskonsultationer och digitala avtryck. 

Med buss 17 kommer du lätt fram till Tuve Torg, där kliniken ligger. 

 

Om dig

Du är en tandsköterska som är redo för nästa steg i din utveckling.

Saknar du vana av att arbeta delegerat, så lär vi dig gärna. Det viktiga är att du har vilja och engagemang att arbeta på detta sätt. 

Du tycker om att utvecklas och vill gärna testa nya arbetssätt och hjälpmedel. Du vill bidra med utvecklingsarbete på kliniken och du tillför nytänkande och flexibilitet i vår grupp.

Du bidrar till teamkänslan och inser vikten av ett gott samarbete och god kommunikation för att ett team ska lyckas. Du har lätt för att anpassa din kommunikation till dina kollegor och patienter du träffar. 

I tjänsten ingår bland annat:

 • Att assistera vid alla typer av behandlingar. 
 • Arbete med egna patienter vid profylaxbehandlingar, inskolningar, munhälsorådgivning eller tillvänjningsbehandling
 • Arbete med Digitala Vårdmöten
 • Arbete i sterilen och receptionen. 

Kompetenskrav och profil

 • Utbildad tandsköterska med en godkänd utbildning av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolor)
 • Erfarenhet är meriterande från både barntandvård och vuxentandvård
 • Är beredd och vill arbeta på ett delegerat arbetssätt. 
 • Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift
 • Förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och klokt sätt
 • Kunna ge ett stabilt och lugnt intryck även när det är mycket att göra
 • Förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt

Är du ny i yrket får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första tiden. Handledningsprogrammet är en del av vårt tvååriga utvecklingsprogram för nyutbildade tandsköterskor.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1853
Kontakt
 • Samira Alibegovic, klinikchef, 0735711337
 • Lemia El Amrani, klinikkoordinator, 0722-058204
Facklig företrädare
 • Clary Karlsson, Vision, 070-0823216
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb